PASSIE VOOR SMAAK - SMAAK VOOR PASSIE

Jaar in, jaar uit geeft de wijnmaker alles wat binnen zijn mogelijkheden ligt: talent en kennis om te komen tot de godendrank die onze tafel siert.  In iedere fles wijn schuilt een stukje ziel van de wijnbouwer.  Bij elke stap in het productieproces neemt hij belangrijke beslissingen.  Iedere beslissing heeft invloed op het eindresultaat.  De snoei, het sorteren van de de druiven, de manier van oogsten, de temperatuurcontrole tijdens de fermentatie, het rijpen van de wijn in nieuwe eiken vaten, ... zijn belangrijke ingrepen die - uiteraard samen met de smaak van de ondergrond (le goût du terroir) - een wijn uniek maken.

Consequent aan onze filosofie zoeken wij wijnbouwers die dankzij innovatie en vooral dankzij hun vakkennis wijn produceren van optimaleprijs-kwaliteit verhouding.  Geen gekende grote kleppers met dure namen, maar wijnen met hart en ziel gemaakt.

Kortom wijn met een prijskaartje dat het mogelijk maakt dat iedereen van deze wijnen kan genieten.

BERNARD DE VRIENDT - SOMMELIER CONSEIL

Bouwkundig ingenieur van opleiding.  Nam na enige jaren ervaring in de bouwwereld het besluit om van zijn wijnpassie zijn beroep te maken.  Zette zijn eerste stappen van 1996 tot 1999 bij de ‘Wijnkeldermeester’ onder de bezielende mentorschap van Roland Verbraeken (Premier Maître Sommelier en al jaren docent voor de Sommelier Conseil).

Werkte daarna  jaren als Brand Manager bij diverse belgische topbedrijven uit de wijnsector.  Sinds 2004 aktief als zelfstandig wijninvoerder en extern adviseur voor tal van gastronomische restaurants.

Organiseert zeer regelmatig in samenwerking met verschillende restaurateurs wijndegustaties.  In 2011 startte hij  Cook Experience,  kookateliers waar iedereen terecht kan om te leren koken, proeven en/of kookdemostraties te volgen.

JOERY DE LILLE - BEST SOMMELIER OF BELGIUM 2017

Joery is in 2007 succesvol afgestudeerd aan Hotelschool Ter Groene Poorte waar hij eerder stages mocht volgen bij enkele toprestaurants in binnen- en buitenland zoals De Karmeliet***, Hof Van Cleve*** en 't Convent*. Tijdens dit jaar werd hij tevens ook bekroond als Beste junior Sommelier van België 2007.

Tien jaar later en na een zeer mooie loopbaan als sommelier bij oa Sel Gris*, Brasserie Vinois en uiteindelijk Danny Horseele* mocht hij de titel als Beste sommelier van België 2017 in ontvangst nemen.

Passie voor smaak is licht uitgedrukt want Joery leeft voor wijn en gaat al jaren zelf tijdens zijn persoonlijke vakanties op (be)zoek naar de wijngaarden, regio's en wijnmakers met een verhaal. Mensen en wijnen die je beroeren, waarover je kunt filosoferen maar vooral wijnen waar je kunt van genieten!  

Zijn voorkeur gaat uit naar wijnen die meegaan met de seizoenen en waar je druif en idenditeit van de regio kan herkennen. Wijnen die steeds gedragen worden door een zekere elegantie en kruidigheid maar ook wijnen om te bewaren. Een wijn op dronk uitgeschonken voor en geconsumeerd met vrienden, dat zijn de mooiste verhalen om te vertellen!

EEN KORT WOORDJE OVER ONZE FILOSOFIE:

In tegenstelling tot de gekende grote négociants zoekt Vitis Vin vooral in de klassieke herkomstbenamingen de kleine maar hoogstaande wijnproducenten met uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.

Visan, Montagne Sainte-Victoire, La Clape, Saint-Drézéry, Jumilla, Toro, Rias Baixas, Colline Luchesi, ... zijn slechts enkele namen van nieuwe appellaties uit zijn catalogus.  Ze komen uit onbekende regio’s, die plotseling een kans krijgen dankzij de overdreven prijsstijgingen van de grote wijnen uit Bordeaux en Bourgognes.  Wat hebben zij te bieden? Andere kleuren, geuren en smaken dan dat we gewend zijn.  Ze hebben hun eigen klimaat, bodem, druiven, wijnboeren, historie en persoonlijkheid.  Hun eigen cultuur.

Veel van die streken zijn door ons bezocht en over de andere hebben wij veel gelezen of intensief gepraat met mensen die er geweest zijn. 

 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens