Winemakersdiner - Restaurant Oak - Champagne Jacquesson

gepubliceerd op 13-09-2017

Oak Restaurant is na de opening in 2013 al een echt begrip geworden in Gent. In hun eerste openingsjaar zijn ze al met een 14/20 bij Gault&Millau bekroond, de huidige stand is 16/20 en in 2015 haalde ze al de titel ‘De jonge topchef van Vlaanderen’ binnen.

Marcelo Ballardin is dan ook een echt keukentalent, al zou deze chef met Braziliaans en Italiaans bloed oorspronkelijk bioloog geworden zijn, want daar had hij voor gestudeerd. Uiteindelijk volgde hij toch zijn grote passie en na een intensieve opleiding aan de London Cordon Blue School heeft hij stages gedaan bij oa Heston Blumenthal’s Dinner by Heston in Londen, Restaurant Tim Raue in Berlijn en Geranium in Kopenhagen. Zijn ervaring deed Marcelo op bij Sergio Herman’s Restaurant Pure C, alwaar hij als ‘food developer’ zich samen met chef Syrco en Sergio intensief met de gerechten bezig hield.

De keuken van Marcelo noemt zich eigentijds en wordt uiteraard geïnspireerd door zijn Italiaans/Braziliaanse herkomst. Maar ook de invloeden van zijn vele reizen door bijvoorbeeld Azië zijn duidelijk aanwezig. Als meester van pure en intense smaken was voor ons de keuze dan ook snel gemaakt om ons winemakers dinner met Champagne Jacquesson samen met Marcelo en het Oak team te organiseren!

Sedert enkele jaren zijn wij trotse invoerder van Champagne Jacquesson en we zijn dan ook vereerd om de eigenaar en wijnmaker, Jean-Hervé Chiquet te mogen ontvangen om ons zo volledig te laten onderdompelen in hun filosofie van wijngaard tot fles.

Geschiedkundig was Jacquesson qua verkoop één van de vijf tophuizen, maar omdat zij de kwaliteit van de druiven en de stijl van het huis wouden garanderen hebben ze een deel van hun wijngaarden verkocht en bezitten ze nu 31,5 ha binnen de Grand Cru & Premier Cru dorpen in Dizy en Hautvillers (Grande Vallée de la Marne) en Aÿ (Côtes des Noirs).

Champagne Jacquesson is kenmerkend en uniek qua stijl. Dit komt onder andere doordat zij in hun wijngaarden volledig biologisch werken, de beste terroirs bezitten op krijtbodem, een traditionele verticale persing doen en de rijping op demi-muids gebeurt. Door al deze handelingen zijn deze champagnes het ultieme voorbeeld van elegantie, verfijning en evenwicht. Wij willen graag bewijzen dat deze grote champagnes de meest complexe gerechten aankunnen en de ideale partner zijn voor een maaltijd in stijl, zoals dat bij Oak Restaurant geserveerd wordt.
Hierbij opmerkend dat ook Jacquesson op de wijnkaart van Oak staat.

In dat kader organiseren wij op 3 oktober 2017 een diner waarbij chef Marcelo Ballardin een 6-gangendiner bereidt dat begeleid wordt door wijnmaker Jean-Hervé Chiquet.

De locatie is Oak Restaurant, Hoogstraat 167/001, 9000 Gent. 

De aanvang is stipt om 19.00u en de prijs voor deze avond bedraagt 170.00€/pp.
Deze prijs omvat het 6-gangendiner inclusief water, koffie/thee, alsook volgende champagnes:

Jacquesson 740

Jacquesson 735 DT

Jacquesson 734 DT Magnum

Jacquesson Avize DT 2000

Jacquesson DT 2000

Jacquesson Terres Rouge Dizy 2009

Jacquesson Dizy Corne Bautray 2007

Jacquesson Dizy Corne Bautray 2005

Om te reserveren stuurt u een email naar info@vitisvin.be, vermeld hierbij uw naam, het aantal personen en uw (mobiel) telefoonnummer.

Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren is derhalve altijd op basis van beschikbaarheid.

Vanwege de zorgvuldigheid waarmee het menu en de Jacquesson begeleiding is vastgesteld, is het niet mogelijk om rekening te houden met allergieën/dieetwensen. 


Fotos

champagne-jacquesson-1 champagne-jacquesson-8

Documenten

   Winemakersdiner - Restaurant Oak - Champagne Jacquesson
17-11-2018
Winemaker's Dinner Little Beau
15-11-2018
Vitis Vin is present op de Hor
25-10-2018
Winemakers Diner - Priorat - B
18-10-2018
Herfstdegustatie 20 & 21 oktob
12-09-2018
Winemaker's Dinner op 20 oktob
10-09-2018
Happy Friday - Vrijdag 14 sept
04-09-2018
Famille Perrin en Château de B
25-06-2018
Apero Friday op vrijdag 6 juli
13-06-2018
Promotie rosé wijnen tem 29/06
08-06-2018
Azienda Ca'Viola - Barolo
24-05-2018
Apero Friday vrijdag 1 juli 20
27-04-2018
New Concept: Happy Friday
27-04-2018
Nieuwe openingsuren
02-03-2018
VERHUIS VITIS VIN!
04-01-2018
Happy New Year 2018
11-12-2017
Eindejaarsdegustatie 16 Decemb
11-12-2017
Nieuwste parel uit Portugal
02-12-2017
-10% op gans het gamma van Dom
26-11-2017
Judith Beck Pannobile 2015 aan
04-11-2017
Winemaker's diner bij Gillis e
02-10-2017
Oogstverslag Tenuta Monteti en
15-09-2017
Promo's bij Château Puech-Haut
13-09-2017
Winemakersdiner - Restaurant O
06-06-2017
Bordeaux Primeurs 2016 - Prijs
30-03-2017
Lentedegustatie op zaterdag 22
02-01-2017
Best Sommelier of Belgium 2017
28-10-2016
Bestsellers herfstdegustatie 2
28-10-2016
Tenuta Monteti 2006 10th Anniv
02-09-2016
Herfstdegustatie zaterdag 22 e
19-04-2016
Kloosterstraat Baarle Drongen
15-03-2016
Lentedegustatie april 2016
15-03-2016
Nieuwe registratiemethode webs
15-03-2016
Nieuwe domeinen bij Vitis Vin
02-12-2015
Champagne Jacquesson Cuvée N°7
02-12-2015
Eindejaars-special 2015 - Zate
23-09-2015
Herfstdegustatie - zaterdag 24
07-08-2015
Afterwork Cocktails & Food – C
23-04-2015
Adnams Copperhouse Dry Gin
03-04-2015
Lentedegustatie op zaterdag 25
03-02-2015
Degustatie Italiaanse wijnen o
13-11-2014
Winterdegustatie bij Vitis Vin
13-11-2014
Traiteurdienst feestdagen 2014
18-09-2014
Vitis Vin en iWish trakteren!
13-09-2014
10 jaar Vitis Vin
06-06-2014
Masterclass Gin Cocktails - Da
13-05-2014
Stem Rosé! Verkiezingsdegustat
16-04-2014
Lentedegustatie Zaterdag 26 en
20-03-2014
Open deurdagen Vitis Vin. Brus
20-03-2014
Masterclass diner bij Vintage
23-11-2013
Wijn bestellen via wenslijst v
20-09-2013
Herfstdegustatie 2013
11-06-2013
Gin Tasting by Ginovation
11-06-2013
Limited.co opent wineshop met
08-06-2013
Miraflor Rosé 2012 opgenomen i
21-05-2013
Primeurs Bordeaux 2012
29-04-2013
Saint-Chinian - In Vino Verita
20-04-2013
OP-WEG-NAAR-DE-ZOMERDEGUSTATIE
20-03-2013
Noteer alvast volgende data in
20-03-2013
Opnieuw een médaille voor Doma
15-10-2012
HERFSTDEGUSTATIE 2012
15-10-2012
ONTDEK ONZE WINEBOX N°3 TIJDEN
21-08-2012
Vitis Vin. lanceert de Discove
09-02-2012
Winefit Dispenser - Quality Wi
03-01-2012
Kelderrestjes
22-12-2011
Heerlijke feestdagen gewenst!
07-12-2011
Kerst opendeurdagen - Zaterda
12-11-2011
NIEUW: LES CRESTES - Priorat -
07-10-2011
Herfts degustatiedagen: welkom
01-10-2011
AANBIEDING: 11 + 1 GRATIS
30-03-2011
Uitzonderlijke promotie Rosé d

 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens