terug
 • alle
 • Sp.
 • Aragon
 • Bodegas Je...

 • Bodegas Jesus Romero

  http://bodegajesusromero.com/

  Bodegas Jesus Romero is het resultaat van twee wijnvrienden die de wil hadden om de historische wijngaarden rond Rubielos de Mora terug in ere te herstellen. Dit bergachtige gebied in de provincie Aragon kent een lange wijngeschiedenis maar rond 1930 was de wijnbouw er volledig verdwenen. De eerste wetgeving omtrent wijnbouw dateert hier al uit het jaar 1293. Er werden toen terrassen aangelegd op de hellingen om de wijnbouw mogelijk te maken. De wijnbouw floreerde er gedurende verscheidene eeuwen maar in de 19e eeuw trad er een snel verval op : de mensen trokken weg van het platteland en de ranken leden aan verschillende ziektes. De meeste voormalige wijngaarden liggen er nu nog steeds verlaten bij en zijn overgroeid met struikgewas, kreupelhout en amandelbomen.

  Jesus Romero en Juan Vicente Alcaniz zijn de eerste wijnbouwers sinds meer dan een eeuw die een poging doen om de wijnbouw in dit gebied te doen heropleven. Hun keuze is gevallen op zeer hoog gelegen wijngaarden die op bijna 1000 meter boven de zeepspiegel liggen. Dit zorgt natuurlijke voor de nodige uitdagingen maar biedt ook veel mogelijkheden, zeker met de globale opwarming van de aarde in het achterhoofd. Door de hoge ligging is de rijpingscyclus van de druiven veel langer en worden de laatste druiven pas in november geplukt. Door het lange verblijf aan de ranken zijn de druiven evenwichtig rijp en bezitten ze intense aroma’s.

  Op Bodegas Jesus Romero dragen ze de natuur en het landschap in hun hart. Ze streven dus naar een eenheid tussen natuur en wijnbouw. Ze zetten hiervoor maximaal in op het behoud en zelfs het versterken van de biodiversiteit en het werk in de wijngaarden gebeurt op ecologische wijze. In de wijnkelder wordt op een organische manier gewerkt. En zelfs de biodynamische wijnbouw is hun niet vreemd want hun wijnbouw gebeurt op het ritme van de maancyclus.

  Het wijnhuis bezit in totaal een kleine 3 hectare aan wijngaarden en die zijn verspreid over twee gebieden : Pago Alto en La Loma. De meeste percelen zijn met Granacha beplant, de historisch gezien meest gecultiveerde druif in deze streek. De keuze voor de overige druivenrassen was iets minder evident. De wijnbouwers hebben voor Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc gekozen omdat ze hierin de meeste mogelijkheden zagen gezien de unieke ligging in combinatie met de stijgende temperaturen. Deze combinatie van druiven, terroir en klimaat levert wijnen op met een diepe aromatische intensiteit. Door de hoge ligging blijven ze ook fris en bieden ze intense fruitsmaken met een kruidig karakter.  


  Fotos

  IMG_7660 IMG-20161110-WA0017 - copia SAM_1256 IMG_7656 IMG_1980 - copia DSC03841 IMG-20161110-WA0023 - copia IMG-20161110-WA0022 - copia IMG-20161110-WA0019 - copia SAM_1226

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens