terug
 • alle
 • US.
 • Napa Valle
 • Buccella

 • Buccella

  http://www.buccella.com

  Het verhaal van Buccella vindt zijn oorsprong op een degustatie van een fles Gaja 1990. Bill en Alicia ontmoeten elkaar daarbij voor het eerst en hun gezamenlijke passie voor wijn deed de vonk overslaan. Uit deze relatie ontsproot het idee om een absoluut top domein te creëren. Ze aanzien wijn als een middel om mensen bij elkaar te brengen en om unieke gebeurtenissen in je leven met de nodige luister te vieren. Enkel de allerbeste wijnen komen hiervoor in aanmerking volgens hun, dus streven ze ook enkel naar de hoogst mogelijke kwaliteit voor hun wijnen. Ze koesteren nog steeds de kurk van die fantastische fles Gaja die de start was van gans dit unieke verhaal.

  Sinds 2015 heeft Landon Donley het team vervoegd. Deze oenoloog is in de heuvels van Noord-Californië opgegroeid en de wijnmicrobe had hem al op jonge leeftijd te pakken. In 2005 slaagde hij in zijn sommelier cursus, maar dit was absoluut geen eindpunt in zijn studies. Behalve wijncursussen behaalde hij ook nog een diploma bedrijfsbeheer aan de California State University. Hierna trok hij de wereld rond om alle grote internationale wijnregio’s te verkennen. Bij zijn terugkeer in zijn thuisland volgde hij de opleiding tot oenoloog. Zijn microbe voor reizen en wijn bracht hem al snel in Australië waar hij voor het beroemde wijnhuis Molly Dooker heeft gewerkt. Hierna volgde ook nog een passage bij Spottswoode Estate waar hij een blitzcarrière maakte. Ondertussen woont hij terug in Californië en wijdt hij al zijn knowhow aan Buccella.

  De naam Buccella is afgeleid uit het Latijn en betekend daar “mondvol”. Dit slaat op de grote, rijke, geconcentreerde en gelaagde wijnen die ze produceren. Hun logo is een knipoog naar de zilveren cup die traditioneel tijdens tastings werd gebruikt. De wijnen van Buccella zijn een echte aanrader voor de liefhebbers van volle en fruitige wijnen. Ze hebben natuurlijk een nieuwe wereld toets en bieden een reflectie van het klimaat en terroir in Californië maar ze staan ergens toch ook vrij dicht bij de klassieke Europese wijnbouw en bieden zo het beste van beide werelden.    
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens