terug
 • alle
 • Fr.
 • Bordeaux
 • Château Fl...

 • Château Fleur de Jean Gué

  Château Fleur de Jean Gué ligt vlakbij de historische kerk van Lalande-de-Pomerol, die uit de 12e eeuw dateert. De wijngaarden liggen naast de rivier La Barbanne, die de grens markeert tussen Pomerol en Lalande-de-Pomerol. Het domein kende een bescheiden start met de exploitatie van een 2 hectare groot perceel. Het is nu in handen van René Vedrenne, een bekende négociant op Linkeroever. Het domein is tot 14 hectare uitgebreid, waaronder één grote wijngaard van 8 hectare. De 25 jaar oude stokken gedijen op een zanderige bodem die rijk is aan kiezels.

  Bij het grote publiek staat Lalande-de-Pomerol een beetje in de schaduw van het het aangrenzende Pomerol. Voor het vastleggen van de grenzen van Pomerol in 1928 konden sommige wijnbouwers hun wijnen nog onder de Pomerol appellatie op de markt brengen. In 1936 werd dan de appellatie Lalande-de-Pomerol opgericht. Deze streek is met zijn 1,100 beplante hectare iets groter dan Pomerol. Zoals in zijn zusterstreek is het belangrijkste druivenras Merlot, aangevuld met Cabernet Franc en kleine hoeveelheden Cabernet Sauvignon.

  Het dagelijks beheer van Château Fleur de Jean Gué is in handen van Xavier Magen, de kleinzoon van René Vedrenne. Zijn focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit waarbij zowel zorg wordt besteed aan het werk in de wijngaarden als de vinificatie. De druiven ondergaan een strenge selectie en de trossen worden steeds ontrist. De wijnkelder dateert uit 1992. De fermentatie gebeurt in inox cuves en de rijping neemt plaats in eiken vaten, waarvan jaarlijks 1/3 wordt vernieuwd.


  Fotos

  FJG cuvier inox IMG_0007

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens