terug
 • alle
 • Fr.
 • Provence
 • Château Ga...

 • Château Gassier

  http://www.chateau-gassier.fr

  De wijngaarden van Château Gassier liggen aan de voet van het bergmassief Sainte-Victoire in de Provence. Het wijnhuis ligt bijna in de schaduw van de 946 meter hoge Westelijke top van deze bergketen. Dit schitterende landschap was oa een inspiratiebron voor Paul Cézanne. De familie Gassier is één van de oudste in de Provence en ze hebben in 1982 een nieuwe pagina in hun familiegeschiedenis geschreven door de aankoop van 40 hectare uniek gelegen wijngaarden in Puyloubier door Anthony Gassier. Tegenwoordig is zijn zoon Georges, die de 5e generatie wijnbouwers van Château Passier belichaamt, verantwoordelijk voor de wijngaarden.

  Het domein is in bijna alle windstreken beschermd door het reliëf. In het Noorden door het Sainte-Victoire massief, in het Zuiden door het Regagnas massief en in het Oosten door de heuvels van Auréliens. De wijngaarden die zich op een 330 meter hoogte bevinden, liggen rond het wijnhuis verspreid waarbij elke windrichting zijn eigen typiciteit heeft. De Westelijke percelen met een zandige leem bodem zijn met Syrah beplant. In het Zuiden vindt men Grenache en Rolle ranken die op een droge en steenachtige ondergrond groeien. De Oostelijke percelen bezitten een diepere steenachtige toplaag met daarop Cinsault ranken. En ten slotte vindt men ten Noorden van het wijnhuis zandige klei met ronde keien met daarop Grenache ranken.

  De druiven worden enkel tijdens de ochtend geplukt omdat men dan kan profiteren van de koelste temperaturen, dit vermijdt ongewenste oxidatie tijdens het transport naar het wijnhuis en zorgt er ook voor dat de frisse fruitaroma’s maximaal worden behouden. De trossen worden ontrist en ondergaan een directe persing, gevolgd door een maceratie op schil. Château Gassier bezit zeer moderne installaties die ervoor zorgen dat de druiven en het sap zo weinig mogelijk in contact komen met zuurstof. Deze processen gebeuren allemaal onder het toeziend oog van Guillaume Cordonis, hun oenoloog. Het wijnhuis hecht veel belang aan de expressie van de verschillende terroirs in hun wijnen. Ze streven naar een unieke smaak voor elke cuvée en ze willen dus absoluut geen uniformiteit in hun wijnen.

  Sinds 2004 is de streek rond de Sainte-Victoire een beschermd gebied dat onder het label “Grand Site de France” valt. Sinds 2014 werkt Château Gassier samen met deze organisatie om de weelderige biodiversiteit te beschermen want die staat wel onder druk door het massatoerisme tijdens de zomer en de nabijheid van grote steden zoals Marseille en Aix en Provence. Sinds 2010 is Château Gassier, mede onder invloed van hun directeur Olivier Souvelain, de weg van de biologische wijnbouw opgegaan. Ze hechten ook veel belang aan het ecologische aspect en ze proberen zo energiezuinig mogelijk te werken. 


  Fotos

  Château Gassier ESTATE 2 Château Gassier Ste Victoire LANDSCAPE CMOIRENC_142780 Château Gassier VINES Cht Gassier automn LANDSCAPE CHATEAU GASSIER 946 BARRELS

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens