terug
 • alle
 • Fr.
 • Roussillon
 • Château Sa...

 • Château Saint-Roch

  http://chateausaintroch.free.fr/

  De 40 hectare van Château Saint-Roch zijn gesitueerd in de regio van Maury in de Vallée d'Agly, dit is zo'n 20km van Perpignan en de Middellandse zee. Het Château de Queribus, gebouwd door Cantharis, kijkt uit over de wijngaarden. Francis Guérin kocht dit wijnbedrijf in 1998, hij hergroepeerde de afzonderlijke loten niet alleen op basis van hun bodemtype, maar ook volgens hun ecosysteem, van alle plantages werd een bodemanalyses uitgevoerd om te zien welke druivenrassen het beste bij welke wijngaard tot hun recht zouden komen.

  Elk perceel is omringd door zwarte bessenstruiken, vijgenbomen, granaatappelbomen, kersenbomen, johannesbroodbomen, eiken, evenals terreinen met tijm, lavendel en venkel. De bodem van de heuvels bestaat uit schilfersteen van kleihoudende kalksteen die in hoogte varieert tussen de 120m en 370m boven zeeniveau. De wind, de gekende "Tramontane", blaast in de corridor tussen Fenouillèdes en Corbières. De zuidelijke Catalaanse zon maakt gebruik van de reflectieve eigenschappen van de schilfersteen om dit plateau zijn unieke licht te geven. De combinatie van al die elementen zorgt ervoor dat dit domein uitstekende wijnen maakt die zich ook heel goed verhouden op prijs-kwaliteit gebied.

  Op de Prat heuvel, omringt door de Canigou berg, liggen de jonge Syrah wijngaarden, in het nabije dal bevinden zich de terriors die beplant zijn met Grenache Gris en Mourvèdre. Op het Caribou plateau vindt men de wijngaarden met de oude Grenache Noir stokken. Op de hellingen van “Rocs Nègres” groeien de Muscot en Macabeu wijnranken. Even verderop vind men nog meer Syrah en jonge Grenache die genieten van de frisheid waarvoor de kleine Maury rivier verantwoordelijk is.

  De gronden worden op een mechanische manier bewerkt om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken. Als de jaarlijkse bodemanalyse uitwijst dat er onvoldoende groeistoffen zijn wordt er organisch bemest. Al het werk in de wijngaarden wordt op een milieuvriendelijke methode uitgevoerd. De focus is vooral gericht op het snoeien om de productie, de rijpheid en de kwaliteit te regelen. Een eerste pluk om de trossen uit te dunnen gebeurt eind juni of begin juli indien nodig. De echte pluk gebeurt handmatig en wordt gevolgd door een tweede selectie op het domein. In de wijnkelder wordt het proces onderworpen aan een voortdurende en zorgvuldige monitoring. Het wijnbouwproces is afhankelijk van het jaartal.

  Vanaf 2001 werd dit domein gerund door Emma Florensa en Marc Bourna. In 2005 werd het domein dan overgenomen door Eliane en haar man Jean-Marc Lafage. Zij studeerde net zoals haar man Jean-Marc oenologie. Beiden deden ze ervaring op in Californië, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Hun passie, ervaring en technische bagage proef je werkelijk in elk van hun wijnen.


  Fotos

  roch7 roch2 roch9 roch8 roch6 roch5 roch1 roch3 roch4

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens