terug
 • alle
 • Fr.
 • Zuid-Weste
 • Domaine La...

 • Domaine Laballe

  http://www.laballe.fr

  Terroirs Landais - Armagnacs al 8 generaties lang

  Domaine Laballe – Cyril Laudet

  Het is in 1820 dat Jean Dominique Laudet het prachtige 'Domaine de Laballe' verwerft, midden in de streek van Armagnac, aan de grens van de Landes en de Gers in het zuidwesten van Frankrijk.  Hij begint er met het maken van Bas-Armagnac, waar hij al snel heel bekend mee wordt, door zijn uitstekende kwaliteit! Dankzij hun grote succes waren zij de eerste in (1829) die in New York exporteerde.

  Het Domaine is van vader op zoon gegaan.  Noël Laudet voerde lange tijd de directie op de Grand Cru Classé Château Beychevelle om vervolgens op het eigen wijngoed Château Laballe leven en werken te vervolmaken.  Hij maakt een aantrekkelijke witte wijn die vanaf 1987 ieder jaar gouden médailles en andere grote prijzen wint op internationale wedstrijden. 

  Tegenwoordig staat dertiger Cyril Laudet aan het hoofd, de achtste generatie. Hij steekt al zijn energie, kennis en passie erin om zeer mooie wijnen te maken!

  Les Terres Basses, lemige klei afzettingen op zachte hellingen, vormen de basis van het oorspronkelijke landgoed. Sedimentatie van unieke concentratie ijzeroxide in de grond, brengen finesse en mineraligheid in de zoete en droge wijnen.

  De wijnen van het domaine danken hun kwaliteit en verfijning aan het terroir en de kennis van 2 eeuwen.


  Fotos

  Medaille-dor-2014

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens