terug
 • alle
 • Fr.
 • Languedoc
 • Domaine Le...

 • Domaine Les Eminades - Saint-Chinian

  http://www.leseminades.fr/

  Domaine Les Eminades - Luc & Patricia Betonni - Cébazan

  In het warme zuiden van Frankrijk ligt de Languedoc, een wijnstreek met zeer authentieke dorpjes en een eeuwenoude cultuur van wijn maken. Mensen die al generaties lang met passie wijn maken. In tegenstelling tot andere Franse wijnstreken vind je hier wel nog betaalbare kwaliteitswijnen. Limoux, Corbières en Minervois zijn de meest gekende plaatsen, maar wij stellen u graag deze parel uit Saint-Chinian voor : Domaine les Eminades is een piepklein domein uit Cébazan op een goede 5 km van Saint-Chinian. Het werd in 2002 door Luc en Patricia Betonni opgericht. Ze hebben elkaar heel toepasselijk leren kennen tijdens een initiatie “wijn degusteren”. Patricia heeft farmacie gestudeerd en Luc is oenoloog.

  In Cébazan vonden ze hun gedroomde plaats om wijn te maken : een lappendeken van verschillende terroirs met de typische druivenrassen voor de Languedoc, en als een bonus waren een groot deel van die 10 hectare wijngaarden met oude stokken beplant. Een groot deel betreft Carignan die reeds in 1902 werd aangeplant! Ook de meeste andere rode druivenrassen zoals de Grenache Noir, Syrah en Cinsault komen van oude stokken die gemiddeld 30 tot zelfs meer dan 60 jaar geleden zijn aangeplant. De witte druivenrassen komen van jongere aanplanten. De percelen liggen tussen de 170 en 300 meter boven zeeniveau.

  De heel diverse bodems bestaan uit grote keien, kiezels, kalkrotsen, schisteuze mergel en zelfs silex. Door deze verscheidenheid aan bodemsoorten is het mogelijk om wijnen te maken die zowel uitblinken in elegantie als in kracht. De rendementen worden heel bewust laag gehouden : de focus ligt volledig op kwaliteit ipv kwantiteit.

  Les Eminades komt van de term “Eminada” die zijn oorsprong vindt in Italië. Patricia en Luc vonden het een passend eerbetoon aan hun grootouders die vanuit Italië naar Frankrijk waren geëmigreerd. Het domein werkt volledig biologisch en heeft hiervan ook een certificaat. Het werk in de wijngaarden gebeurt manueel en dit zonder het gebruik van herbiciden en pesticiden.   


  Fotos

  foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 rvf-14 foto 7 foto 6 foto 1 portrait1

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens