terug
 • alle
 • Fr.
 • Rhône
 • Domaine & ...

 • Domaine & Maison Les Alexandrins

  http://lesalexandrins.com/

  Domaine et Maison les Alexandrins is een project van drie bekende wijnbouwers uit het Noorden van de Rhône vallei : Nicolas Jaboulet vertegenwoordigt de 6e generatie van een wijnbouwersfamilie die sinds 1834 actief is te Tain in Hermitage. Hij staat ook aan het hoofd van het in 2007 opgerichte Maison Nicolas Perrin. De 2e partner is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van het Domaine Sorrel in Hermitage. Alexandre Caso maakt het plaatje compleet door zijn uitgebreide kennis van de terroirs in de streek. Hun eerste gezamenlijke ontmoeting dateert uit 2012. Guillaume Sorrel en Alexandre Caso werkten al wat langer samen en hebben in 2009 het Domaine Les Alexandrins in Mercurol opgericht.

  Bij de start van hun samenwerking richtten ze zich voornamelijk op enkele wijngaarden van La Maison Nicolas Perrin in Crozes-Hermitage waar ze perceel per perceel de mogelijkheden bekeken om de kwaliteit te kunnen verhogen. Deze coöperatie verliep zo vlot dat ze besloten om deze nog te versterken en in 2014 werden verdere plannen gesmeed. Alexandre en Guillaume streefden ernaar om de kwaliteit van de wijnen van Domaine les Alexandrins verder te verhogen en Nicolas wilde zijn Maison Nicolas Perrin beter verankeren in het hart van de Rhône vallei. Dit leidde in 2015 tot een bijna volledige samensmelting van hun beide huizen met de nieuwe naam Domaine et Maison Les Alexandrins tot gevolg.

  Het trio heeft een gezamenlijke missie : het in ere herstellen van oude vergeten wijngaarden en wijnen maken die een pure expressie zijn van oude stokken op uitzonderlijke terroirs die hun appellatie alle eer aan doen. Ze hebben alle drie van thuis uit een enorme wijnbagage meegekregen en ze willen deze inzetten om traditionele wijnen te maken. Dit gebeurt echter wel met een moderne aanpak waarbij het gebruik van nieuwe technieken zeker geen taboe is.

  Hun focus ligt enkel in Crozes-Hermitage en Saint-Joseph waar ze historische percelen exploiteren. Hierbij wordt er enkel perceel per perceel gewerkt en zijn de geproduceerde volumes aan de zeer lage kant. Deze aanpak geeft hun wijnen een zeer gepersonaliseerde toets en zorgt er ook voor dat al hun cuvées samen een zeer divers en complex beeld geven van wat de Rhône allemaal te bieden geeft. Het werk in de wijngaarden gebeurt op de oude manier, zoals het hun door hun ouders en grootouders is aangeleerd. De wijnbouwers beschikken onder andere over een perceel met meer dan 70 jaar oude Syrah stokken in Crozes-Hermitage en een perceel met 90 jaar oude stokken in Tournon in Saint-Joseph. Het loont zeker de moeite om de nobele sappen die deze oude stokken produceren eens te degusteren.  


  Fotos

  nicolasjabouletperrinfreres_025_jpg_9999 ALEXANDRINS_2 nicolasjabouletperrinfreres_vignobles3_2 nicolasjabouletperrinfreres_041_jpg_10004 nicolasjabouletperrinfreres_036_jpg_10002 nicolasjabouletperrinfreres_001_jpg_9991 nicolasjabouletperrinfreres_023_jpg_9998 nicolasjabouletperrinfreres_054_jpg_10005 nicolasjabouletperrinfreres_vu_de_l_hermitage_jpg_9559 ALEXANDRINS_1 nicolasjabouletperrinfreres_marcperrinetnicolasjaboulet_4525

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens