terug
 • alle
 • It.
 • Toscane
 • Fattoria S...

 • Fattoria San Donato

  http://www.sandonato.it/english/home.html

  Between tradition and innovation always in close relation with our land.

  Het verhaal van Fattoria San Donato start in 1932 toen Umberto Lenzi, de grootvader van de huidige eigenaar een boerderij kocht in het Toscaanse dorpje San Donato. In 1967 gaf hij de fakkel door aan zijn dochter Miolanne Lenzi Fenzi en sinds 2001 is haar zoon Umberto Fenzi de stuwende kracht in dit wijndomein. Hij woont er omringt door vrouwen, of zoals hij het zelf zegt : “gezegend onder de vrouwen”. Hij is getrouwd met Federica en dit huwelijk bracht hun Angelica Benedetta e Fiamma, en de laatste inwonende vrouw is Marisella, zijn schoonmoeder.

  Hij doet samen met Federica het werk op de boerderij, hierbij moeten vaak moeilijke keuzes gemaakt worden en zoals het bij een passie wel meestal het geval is liggen vreugde en donkere momenten soms dicht bij elkaar. Hun levenswerk omvat zowel de wijnen, de keuken, de boerderij en de omliggende tuinen met hun heerlijke geuren en kleuren.

  In de loop der jaren, na de nodige ups en downs hebben ze een goed team weten op die bouwen dat verantwoordelijk is voor de wijnbouw en de vinificatie. Andrea Lo Presti geeft al sinds 2003 al zijn passie, expertise en doorzettingsvermogen aan het wijnbedrijf. Hij is een felle voorstander van het gebruik van biologische methoden en hij wil de typiciteit van de streek en het terroir tonen door op een natuurlijke wijze zo mooi mogelijke druiven te telen. Paolo Salvi is al sinds 1994 hun wijnmaker. Niemand kent hun druiven en hun terroirs dus beter dan hem. Hij is een geduldig man met een groot enthousiasme en een grote vaardigheid in het maken van wijn. Ruggero Mazzilli, een agronoom, werkt sinds kort voor hun. Hij geeft hun advies in hun streven naar een duurzame en hoog kwalitatieve landbouw. Naast wijn produceren ze ook olijfolie en saffraan.

  Hun wijngaarden liggen in het zuiden van San Gimignano, tussen de grote kunststeden Florence en Sienna. Er heerst een continentaal klimaat maar er blaast wel regelmatig een zachte bries die toch wat maritieme invloeden brengt op de 400 meter hoog gelegen percelen. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en zand, dat laatste vindt zijn oorsprong al in het Plioceen.

  Ze streven naar een goede en gezonde mix tussen respect voor de traditie en het gebruik van de allerlaatste technologieën, en dit alles met een maximaal respect voor de natuur. Voor de rijping maken ze gebruik van hoge kwaliteitsvaten van Franse eik, maar ze springen voorzichtig om met het gebruik van nieuwe vaten. Als je tijdens de oogst op bezoek komt mag je mee helpen met de pluk en mag je druiven zelf proeven.   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens