terug
 • alle
 • Fr.
 • Provence
 • Maison Sai...

 • Maison Saint Aix

  aixrose.com

  Great Rosé - Great Places

  In het zuiden van Frankrijk, op een klein uur rijden ten noorden van de stad Aix-en-Provence, ligt de reeds 130 jaar oude wijngaard van Maison Saint Aix.  In het prachtige gebied van de Mont Sainte Victoire hebben Paul Cézanne en Vincent Van Gogh zich laten inspireren door het prachtige licht in deze omgeving.  Hun beroemdste werken zijn hier tot stand gekomen.  Op deze bijzondere plek wordt ieder jaar met vergelijkbare inspiratie gewerkt aan de creatie van Aix Rosé.

  Het domein is gesitueerd op een 400 meter hoog plateau en omvat 75 Hectare wijngaard. Meer dan 300 dagen zon per jaar, hete zomers en relatief koude winters vormen een perfect klimaat voor de groei en rijping van de druivesoorten zoals Grenache, Cinsault, Syrah en Counoise, de basisingrediënten voor een top rosé uit de Provence.  De in deze streek zo bekende Mistral wind vormt een natuurlijke bescherming voor de wijnranken.

  Aix rosé is het resultaat van grote passie voor wijn in het algemeen, gecombineerd met de ambitie om de best mogelijke rosé uit de Provence te maken.  Met dit doel voor ogen, wordt elk jaar opnieuw met heel veel plezier en teowijding aan het lichte, heldere, typisch Zuid Franse karakter van AIX Rosé gewerkt.

  De grilligheid van de natuur en de onvoorspelbare weersomstangidheden zijn van grote invloed op het uiteindelijke resultaat van de wijnproductie.  Puur vakmanschap, generaties lange eravring en externe concultancy op het gebied van de nieuwste technologische ontwikkelingen vormen een prachtig tegenspel met deze onzekerheden. 

  Dit spanningsveld staat garant voor rosé met een karakter dat even onmiskenbaar als herkenbaar is in elke fles AIX.

  AIX rosé heeft een buitengewoon zomers karakter, de ultieme expressie van de Provence.  AIX is helder, bleek roze van kleur, heeft een delicate geur en een frisse smaak van zacht en rijp zomerfruit.  Een licht, zeer gedistingeerde rosé met een heerlijke afdronk.  AIX rosé is verkrijgbaar in verschillende formaten, van reguliere fles, tot magnum, jéroboam en zelfs Méthusalem, altijd met een even grote ziel.

  Médaille d'Or au Concours Général Agricole à Paris 2015. Mundus Vini Or in Meininger 2015!


  Fotos

  Aix8 Aix10 Aix9 Aix1 Aix3 Aix2 Aix7 Aix6 Aix4 Aix5

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens