terug
 • alle
 • Sp.
 • Galicië
 • Mar de Env...

 • Mar de Envero

  www.mardeenvero.es

  In 2007 werd Mar de Envero opgericht, dit wijnhuis in Rías Baixas maakt voornamelijk witte wijnen die onder het DO label vallen en deze zijn met de Albariño druif gemaakt. De subregio Rías Baixas is een wijnregio in Galicië en omvat de provincie Pontevedra en het zuiden van de provincie A Coruña. Deze streek is voornamelijk bekend voor zijn witte wijnen waarvan het overgrote deel met de Albariño druif worden gemaakt. De officiële wijngeschiedenis van Rías Baixas is vrij jong : in 1980 kreeg het de status vanDenominación Específica Albariño, maar al vrij snel kreeg deze regio een opwaardering tot Denominación de Origen, dit gebeurde in 1988. Er heerst een Atlantisch klimaat met natte en koude winters met zeemist die wordt geadvecteerd tot tussen de wijnranken. Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan zijn de maximum temperaturen eerder bescheiden naar Spaanse normen, de 30 °C grens wordt zelden overschreden en dit geeft de wijnen een mooie frisheid.

  De Albariño druif wordt bijna uitsluitend in Galicië en in het Noordwesten van Portugal geteeld. De druif kent zijn oorsprong in de 12e eeuw toen monniken het in deze streek introduceerden. De naam betekent “de witte wijn van de Rijn” maar er is wat onduidelijkheid of deze druif een kloon is van de Riesling of de Petit Manseng druif. De Albariño druif is gekenmerkt door zijn botanische aroma’s en geeft meestal wijnen met een lichtere stijl die hoog zitten in zuren. Door het mildere klimaat blijven de alcohol percentages aan de lage kant. Door zijn vrij dikke schil kan de wijn ook een bittere toets bevatten.

  Manyo Moreira is de oenoloog op Mar de Envero, na een trektocht door verschillende Spaanse DO-regio’s is hij naar Galicië teruggekeerd waar hij de terroirs en het klimaat vond om zijn geliefde wijnen te produceren. Hij heeft een voorkeur voor elegante wijnen die toch veel karakter tonen. De wijngaarden liggen in het dorp Cambados in Val do Salnés, één van de vijf subregio’s in Rías Baixas. Deze streek ligt dicht tegen de Atlantische Oceaan en is gekenmerkt door licht glooiende heuvels die naast de rivier Umia liggen. De bodem kent een alluviale oorsprong en is rotsachtig. Hij bestaat voornamelijk uit zand en hij bezit een vrij hoge zuurtegraad. Hun 6 hectare wijngaarden liggen op een licht golvend terrein dat tussen de 10 en 50 meter hoogte fluctueert. De stokken zijn 15 tot 30 jaar oud.

  De naam Envero doelt op het moment waarop de druif in haar volwassen toestand komt. De druiven worden zoeter en de kleur verandert. Op slechts één dag tijd wordt de witte druif geelachtig. De augustuszon is meestal de aanzet voor dit proces. 


  Fotos

  mar-de-envero-bodega-terreno-004 Mar1 Mar2 mar-de-envero-Manyo-Moreira-depositos mar-de-envero-Manyo-Moreira-anotaciones mar-de-envero-Manyo-Moreira-cata1 mar-de-envero-bodega-terreno-006 mar-de-envero-bodega-terreno-005 mar-de-envero-bodega-depositos-010 mar-de-envero-bodega-terreno-008

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens