terug
 • alle
 • Oo.
 • Burgenland
 • Weingut Ju...

 • Weingut Judith Beck

  www.weingut-beck.at

  Wat een toptalent!

  Weingut Judith Beck is een familiaal gerund wijnhuis dat in 1976 zijn huidige vorm aannam met een uitbreiding van 5 naar 15 hectare. De meeste percelen liggen in Wagram op het Parndorfer plateau, het kloppende hart van Burgenland. Deze regio situeert zich ten zuiden van de as Wenen-Bratislava en ligt vlakbij de Neusiedler See. In 2005 werd een nieuw wijnhuis gebouwd in Gols, dit was afgestemd op de vinificatie van 15 hectare wijngaarden. Er werd dus een duidelijke keuze gemaakt om het aantal hectare wijngaarden niet meer te laten groeien en de volledige focus op het verhogen van de kwaliteit van de huidige percelen te leggen. In 2007 volgde nog een belangrijke mijlpaal met de omschakeling naar de wijnbouw volgens de biodynamische principes.

  Judith heeft oenologie gestudeerd aan het Viticultural College Klosterneuburg en deed daarna stages bij Cos d’Estournel, 2e Grand Cru Classé in Saint-Estèphe, bij Braida in Piëmonte en Errazuriz in Chili. Hierdoor had ze meer dan voldoende bagage om de leiding van het wijnhuis van haar vader Matthias Beck over te nemen. Bij het runnen van haar wijnhuis krijgt ze sinds 2007 de hulp van Uli, die chemicus is qua opleiding. Hij helpt in de wijnkelder en is verantwoordelijk voor het gezond houden van de ranken, en dit op een biologische wijze. Het team bestaat verder nog uit Christine die de logistieke en administratieve taken op zich neemt en tot slot Matthias die de exploitatie van de wijngaarden onder zijn hoede neemt. 

  De range van wijnen die het Weingut Judith Beck produceert gaat van lichte witte wijnen tot krachtige rode. Alle percelen en druivenrassen worden met evenveel zorg behandeld maar hun hart ligt toch voornamelijk bij de autochtone rode rassen zoals Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent. Deze rassen beslaan ook het grootste deel van hun 15 hectare wijngaarden. Door hun unieke ligging nabij de Neusiedler See profiteren ze van een microklimaat. Dit enorme waterreservoir zorgt voor een natuurlijke opslag van de warmte die de overvloedig aanwezige zon overdag afgeeft. ‘s Nachts laat het meer die warmte gedoseerd vrij en dit zorgt voor beperkte temperatuurschommelingen. Dit leidt tot de perfecte omgeving om de rode druivenrassen hun optimale rijpheid te laten verkrijgen.

  Door de grote variatie in de verschillende bodemtypes werkt men met veel verschillende druivenrassen, zo kan elk type druif op zijn optimale bodem gedijen. Je kan de regio rond Gols in drie grote terroirs onderverdelen. De percelen op het Parndorf plateau bestaan uit grind en kiezels, een ideale omgeving voor St. Laurent, Pinot Noir en Zweigelt. Je vindt hier de Schafleiten en Goldberg wijngaarden. Op de flanken van het Parndorf plateau vind je Zuid-West georiënteerde percelen met een bodem van zand, leem en krijt. Hier groeien de Blaufränkisch en Merlot ranken in de Altenberg en Gabazinza wijngaarden. Tot slot hebben we nog de vlakke percelen nabij het meer in Heideboden. Deze bodem bestaat uit Seewinkel grind en is ideaal voor Zweigelt en de witte druivenrassen.

  Een belangrijk onderdeel van de wijnbouw op hun domein is de focus op het biodynamische aspect. Judith wordt hierin bijgestaan door dokter Andrew Lorand en hij was vooral tijdens de conversie van klassieke naar biodynamische wijnbouw in 2007 een grote hulp. Men probeert zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden de ranken en de omgeving op een natuurlijke manier te beschermen tegen allerhande ziektes. Hierbij wordt voornamelijk preventief gewerkt door de wijngaarden zo gezond mogelijk te houden. De aanmaak van humus wordt gestimuleerd door regelmatig mest van dierlijke oorsprong, die eerst wordt voorbereid, aan te brengen. Tussen de ranken groeit gras, stekelnoot, kamille en paardenstaart. Verder worden er ook nog biodynamische preparaten uitgestrooid op het ritme van de maancyclus. Hierdoor wordt de weerstand van de ranken versterkt en bevordert men de fysiologische rijpheid van de druiven. In oktober 2006 werden hierover een reeks richtlijnen uitgeschreven : een groot aantal wijnbouwers onderschreven deze filosofie en doen nu op dezelfde manier aan biodynamische wijnbouw onder het label ‘Respect’.

  Judith Beck is ook lid van Pannobile. Samen met 8 andere wijnbouwers proeven ze (blind natuurlijk!) elkaars wijnen. Enkel de wijnen die de meeste regionale typiciteit, persoonlijkheid en karakter vertonen komen in aanmerking voor het Pannobile label.

  Het doel van Judith Beck is het produceren van authentieke wijnen waarbij elke wijn een individueel profiel bezit die de meteorologische kenmerken van het oogstjaar en het terroir reflecteren. Hierdoor ook geen gekunstelde ingrepen tijdens de vinificatie in de wijnkelder!  Het toonvoorbeeld van die filosofie uit zich in haar Bambulé wijnen.  Deze natuurlijke wijnen zijn een pure expressie van het oogstjaar want er wordt niet ingegrepen in de wijngaarden.  Judith onderscheidt zich van andere wijnbouwers door haar grote arsenaal aan wijnen die allemaal een heel persoonlijke en unieke touch hebben.  Ze streeft naar elegante en complexe wijnen met een uniek karakter waarbij de wijn zich blijft ontwikkelen in het glas waardoor elke slok een nieuw avontuur is.


  Fotos

  lese 08_1 (5) RIMG0177 2 stirring of preparation 500 RIMG0072 winery Beck family tasting room Judith_2 RIMG0007 5 RIMG0021 6 RIMG0045 images RIMG0037 2 spraying tea weingarten j beck 013 by steve

  Judith Beck - Koreaa

  Wein aus Osterreich
  type: wit

  2017

  Scheurebe, Grüner Veltliner, Muskat Ottonel, Weissburgunder, Welschrie...

  Deze wijn met een zeer originele en unieke samenstelling toont aroma’s van zoete...

  Judith Beck - Neuburger Bambulé

  Burgenland
  type: wit

  2016

  100% Neuburger

  In de mond vinden we zachte tannines en een toegankelijke aciditeit. Hij toont ...

  Judith Beck - Weissburgunder

  Landwein Burgenland
  type: wit

  2017

  100% Weissburgunder

  Deze volle en goed gestructureerde wijn toont een perfecte balans tussen het fru...

  Judith Beck - Pannobile Rot (ook in magnum verkrijgbaar)

  Neusiedlersee - Gols
  type: rood

  2015

  60% Zweigelt, 35% Blaufrankisch en 5% St. Laurent

  Deze wijn toont sappig fruit met een zoet kantje. De elegante tannines geven de...

  Judith Beck - Chardonnay Bambulé

  Burgenland
  type: wit

  2014

  100% Chardonnay

  Vol in de mond met rijpe tannines en een goed gedoseerde aciditeit die niet te p...

  Judith Beck - Zweigelt Bambulé

  Burgenland
  type: rood

  2016

  100% Zweigelt

  In de mond toont deze frisse wijn zich nog zeer jong met aardse smaken. De tann...

  Judith Beck - Zweigelt

  Burgenland
  type: rood

  2017

  100% Zweigelt

  Sappige aanzet met smaken van rood fruit, een lichte kruidigheid, een frisse min...

  Judith Beck - kist Pannobile

  type: rood

  Judith Beck - Beck Ink

  Burgenland
  type: rood

  2017

  90% Zweigelt en 10% St. Laurent

  Deze wijn toont zich sappig en jeugdig in de mond met zachte tannines en een ele...

  Judith Beck - Pet Nat "P" Bambulé!

  Burgenland
  type: diversen

  2017

  100% Pinot Noir

  Deze frisse en levendige mousserende wijn toont fijne bubbels. In het midden pa...

  Judith Beck - Judith

  Neusiedlersee - Gols
  type: rood

  2013

  100% Blaufränkisch

  In de mond vinden we een elegante wijn met frisse bessen. De uitgesproken aanwe...

  Judith Beck - Heideboden

  Burgenland
  type: rood

  2016

  50% Zweigelt, 30% Blaufränkisch en 20% St. Laurent

  In de mond vinden we aroma's van kersen, cassis en de typische kruidigheid van d...

  Judith Beck - Blaufränkisch Altenberg (uitverkocht)

  Neusiedlersee - Gols
  type: rood

  2013

  100% Blaufränkisch

  In de mond komt deze wijn nog zeer jong over maar ondanks zijn jeugd zijn er gee...

  Judith Beck - Chardonnay Bambulé

  Burgenland
  type: wit

  2016

  100% Chardonnay

  In de mond toont deze wijn zich stevig met een volle structuur. Het fruit is mo...

   
    Wachtwoord vergeten

  NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

  Mijn gegevens