Alta Alella

Alta Alella - CAU d'en GENIS

Type

wit

Appellatie

D.O. Alella

Druivenrassen

100% Pansa Blanca (Xarel·lo)

Jaar

2018

Kleur

Licht geel met groene reflecties

houtopvoeding

De druiven ondergaan hun fermentatie en 6 maanden durende op droesem in eivormige vaten die van klei zijn gemaakt. Door deze eivorm krijg je kleine bewegingen in het sap en blijft het steeds goed in contact met de droesem, hierdoor krijg je een natuurlijke vorm van bâtonnage.

smaak

Frisse aanzet met notities van wit fruit, discrete toetsen van venkel, een snufje zout en prachtige mineralen. Het zijdeachtige midden palet gaat over in een lange en elegante afdronk.

wijngaard

De ranken groeien op de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte. De streng geselecteerde en organisch geteelde druiven komen van een Zuidoost georiënteerd perceel dat tussen de 150 m en 300 m hoogte ligt. Met hun 60 jaar vind je hier de oudste stokken van het domein.

wijn / spijs

Deze wijn gaat goed samen met lichte visgerechten, met een voorkeur voor krokant gebakken vis zonder al te veel boter, dit samen met ziltige garnituren en een licht pikante saus. Alsook met gebakken sepia met een saus op basis van tom ka khai en lamsoor met crème van wortelvenkel met amandelen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens