Alta Alella

Alta Alella - Dolç Mataró (50 cl)

Type

rood

Appellatie

DO Alella

Druivenrassen

100% Mataró (Monastrell)

Jaar

2013

Kleur

Intens kersenrood met reflecties van violet

houtopvoeding

Deze zoete organische rode wijn wordt van de Mataró druif gemaakt, de naam van de hoofdstad van de Maresme regio. De druiven blijven in een overrijpe toestand aan de ranken hangen en worden pas geplukt net voor ze beginnen uit te drogen. De maceratie die maar liefst 6 maanden in beslag neemt gebeurt in inox tanks waarbij het sap in het begin dagelijks wordt overgepompt, later wordt dit wekelijks. Na een lichte persing rijpt de wijn gedurende 2 maanden in houten vaten. Hij bevat 175 gram per liter restsuiker.

neus

De neus biedt intense aroma’s van gekonfijt fruit, pruimen, gedroogde vijgen en zwarte bessen. Verder ook nog meer subtiele toetsen van Italiaanse trostomaten, sinaasappelzeste en Japanse groene thee.

smaak

Deze romige en smaakvolle wijn toont impressies van gekonfijt zwart fruit. Deze wijn biedt een opmerkelijke balans tussen de tannines, de aciditeit en de zoetheid.

wijngaard

De ranken groeien op de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte. De streng geselecteerde druiven komen van een Zuidelijk georiënteerd perceel dat tussen de 150 m en 300 m hoogte ligt.

Awards

Guia Penin : 91/100
Wine Enthusiast : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens