Alta Alella

Alta Alella - Laietà Mirgin Brut Nature Gran Reserva

Type

cava

Appellatie

DO Cava

Druivenrassen

Pansa Blanca, Macabeu, Chardonnay en Pinot Noir

Jaar

2015

Kleur

Licht geel met goudkleurige tinten

houtopvoeding

De organisch geteelde druiven ondergaan een strenge selectie bij de manuele pluk. De eerste persing gebeurt heel omzichtig om een kleur-transfer van de Pinot Noir druif te vermijden. De verschillende druivensoorten worden apart gefermenteerd in inox tanks aan een constante temperatuur van 15 °C. De Cava rijpt erna nog minstens 30 maanden "sur lattes" op het domein. De dégorgement gebeurt net vooraleer de Cava uit de wijnkelder vertrekt. Deze Cava bevat geen restsuiker.

neus

De neus start met aroma's van wit fruit die overgaan naar florale toetsen, we vinden er ook meer discrete toetsen van rood fruit en amandelen in terug.

smaak

Zalvend, droog en licht fruitig. Fijne bubbels met een elegante smaak. Deze Cava bezit een goede structuur en dit zonder het verlies van zijn frisheid. Hij heeft een lange afdronk.

wijngaard

De druiven komen van de Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte die in terrassen is uitgewerkt. De percelen liggen tussen de 150 en 300 meter boven zeeniveau en zijn Zuidoost georiënteerd.

Awards

Guía Penin : 92/100
Wine & Spirits Magazine : 91/100
Guía Vivir el Vino : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens