Alta Alella

Alta Alella - Mirgin Exeo Brut

Type

cava

Appellatie

Cava de Paraje Calificado

Druivenrassen

60% Pansa Blanca en 40% Chardonnay

Jaar

2013

Kleur

Intens geel met gouden reflecties

houtopvoeding

Deze Cava wordt met organisch geteelde druiven gemaakt en ondergaat een traditionele vinificatie waarbij de fermentatie in eiken vaten plaatsvindt, deze zijn 2 of 3 jaar oud. De Cava rijpt erna nog minstens 30 maanden "sur lattes" op het domein. De dégorgement gebeurt net vooraleer de Cava uit de wijnkelder vertrekt. Deze Cava bevat geen restsuiker. Van de eerste jaargang van deze Cava zijn er slechts 900 flessen geproduceerd.

neus

De neus toont intense aroma’s van bloemen en rijp fruit waarbij ook nog wat geroosterde toetsen die eigen zijn aan de rijping op eik naar boven komen.

smaak

Deze grootse Cava toont een opmerkelijk complex palet met prachtige mineralen, een romige toets, rijp fruit en geroosterde impressies. Dit alles wordt door schitterende gedragen. Deze gedoseerde maar toch bruisende Cava biedt een indrukwekkend lange finale.

wijngaard

De druiven komen van de Vallcirera Paraje wijngaard met de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte die in terrassen is uitgewerkt. De percelen liggen tussen de 150 en 300 meter boven zeeniveau en zijn Zuidoost georiënteerd. Vanop het hoogste punt van de wijngaard zie je in de verte Barcelona liggen. De opbrengst zit onder de 8 ton druiven per hectare en dit leidt tot een rendement van maximum 48 hl per hectare voor de basiswijn.

Awards

Anuario de Vinos El País : 96/100
Decanter : 91/100
Guia Penin : 91/100
Wine Enthusiast : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens