Alta Alella

Alta Alella - Mirgin Opus Brut Nature

Type

cava

Appellatie

Cava de Paraje Calificado

Druivenrassen

60% Chardonnay en 20% Pansa Blanca

Jaar

2014

Kleur

Licht geel met gouden reflecties

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven ondergaan slechts een heel lichte persing. De fermentatie van de Chardonnay druiven gebeurt in vaten van Franse eik die voor de 2e keer worden gebruikt. De Pansa Blanca druiven ondergaan dit proces in inox tanks. Na vier maanden wordt het sap van beide druivenrassen gemengd en volgt een rijping van minimum 36 maanden op fles. De dégorgement neemt plaats net voordat de flessen het domein verlaten. Deze Cava bevat geen restsuiker.

neus

In de neus springen de bloemen en het rijpe witte fruit direct in het oog. Daarna volgen ook aroma's van noten. Als laatste toevoeging aan het palet volgen de typische mineraliteit en de licht zoute toets die het terroir en de locatie reflecteren.

smaak

In de mond vinden we een fijne en mooi gebalanceerde Cava die aroma's van witte vruchten en nootjes etaleert. Hij bezit een frisse aciditeit die mooi samengaat met de typische toetsen van de lange rijping sur lattes.

wijngaard

De ranken groeien op de Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte. Beide percelen liggen op 90 meter boven zeeniveau en zijn Zuidoost georiënteerd. De opbrengst bedraagt maximaal 6 ton druiven per hectare. De ranken zijn in 1992 aangeplant.

Awards

Guia Penin : 94/100
Decanter : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens