Alta Alella

Alta Alella - Mirgin Rosé Brut Nature Reserva

Type

cava

Appellatie

D.O. Cava

Druivenrassen

100% Mataró (Monastrell)

Jaar

2016

Kleur

Licht en subtiel roze

houtopvoeding

De organisch geteelde druiven worden bij hun optimale rijpheid met de hand geplukt en in kleine kratten naar het wijnhuis vervoerd. De druiven ondergaan eerst een lichte maceratie op de schil om de gewenste kleur te verkrijgen. Hierna worden ze licht geperst waarbij enkel het eerste perssap wordt gebruikt. De fermentatie die temperatuur-gecontroleerd is neemt plaats in inox cuves en dit aan 15 °C. De verdere vinificatie van de cava gebeurt op de traditionele manier waarbij hij nog minstens 15 maanden op droesem rijpt. De dégorgement neemt plaats net voordat de cava op de markt komt. Hij bevat geen restsuiker.

neus

De neus toont de typische kenmerken van de lange rijping met aroma's die meer in het secundaire palet zitten. De mooie fruitigheid van de Monastrell druif is herkenbaar.

smaak

Lichte en frisse cava met de focus op rood fruit en een delicate afdronk.

wijngaard

De ranken groeien op de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte en graniet die in terrassen is uitgewerkt. De percelen liggen tussen de 150 en 300 meter boven zeeniveau en zijn Zuidoost georiënteerd. De wijngaarden worden op een organische manier bewerkt.

wijn / spijs

Deze cava is een perfecte aperitief. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens