Domaine Bernard Fleuriet & Fils

Bernard Fleuriet & Fils - Pur Jus 2014

Type

wit

Appellatie

Sancerre Blanc

Druivenrassen

100% Sauvignon

Jaar

2014

Kleur

Intens en briljant goudgeel met een helder oppervlak

houtopvoeding

De oogst van de druiven gebeurt manueel. De vinificatie en rijping gebeuren in één betonnen cuve. De wijn verblijft hierin 10 tot 12 maanden. Aan deze natuurlijke wijn worden geen sulfieten toegevoegd. De jaarlijkse productie bedraagt slechts een 5,000 flessen. Hij bevat minder dan 2 gram per liter restsuiker.

neus

De zeer geparfumeerde en kruidige neus toont rijpe appel en een zweem van zwavel. Na het walsen komt het geheel rijper en exotischer over en krijg je meer impressies van rijpe ananas, abrikoos en limoen.

smaak

Hij toont hele hoge zuren en hij geeft een tintelend mondgevoel door zijn levendigheid en de mineraliteit. Retronasaal vinden we exotisch rijp fruit met ananas en limoen. Deze wijn is een pure expressie van de druif aan de ranken op het terroir. Je kan hem best wat karaf geven.

wijngaard

De 20 jaar oude ranken groeien op diverse terroirs : 60% van de druiven komen van “Les Caillottes” de typische ronde, grote witte keien die reeds in de Jura werden gevormd en de overige 40% komen van een krijtachtige kleigrond “Terres Blanches”. Het rendement bedraagt 55 hl per hectare.

wijn / spijs

Je serveert hem best bij rauwe visgerechten, de Aziatische keuken, lichte salades en geitenkazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens