Domaine Bernard Fleuriet & Fils

Bernard Fleuriet & Fils - Tradition Blanc

Type

wit

Appellatie

Sancerre Blanc

Druivenrassen

100% Sauvignon

Jaar

2017

Kleur

Helder en zeer briljant licht geel

houtopvoeding

Deze cuvée is een monocépage, maar de handgeplukte druiven komen wel van drie totaal verschillende terroirs. De vinificatie van deze percelen met een totaal verschillende bodemstructuur gebeurt apart. Het is pas bij de rijping dat het sap van de verschillende percelen wordt geassembleerd. De fermentatie gebeurt bij een lage temperatuur en schommelt tussen de 15 en 18 °C, hierdoor worden de aroma’s maximaal behouden. Deze wijn ondergaat geen malolactische fermentatie. De 8 maanden durende rijping op droesem gebeurt in een mix van betonnen kuipen en grote eiken vaten.

neus

De zuivere neus toont toetsen van agrum, weelderige citrus, verse ananas, exotisch fruit, een licht gerookte toets met een kalkachtige impressie en mineralen.

smaak

De aanzet is krokant en zeer mineraal. In het midden palet merk je de ondersteuning van het hout en komt de wijn iets rijper en molliger over dan in neus. De zuren blijven aanhouden en zorgen voor een grote finale. Dit is echt een indrukwekkende Sancerre!

wijngaard

De 20 jaar oude ranken groeien op diverse terroirs : 50% van de druiven komen van “Les Caillottes” de typische ronde, grote witte keien die reeds in de Jura werden gevormd, die voor frisheid, levendigheid en fruitigheid zorgen, 40% van de druiven komen van een krijtachtige kleigrond “Terres Blanches” die de wijn zijn kracht en vettigheid geeft, de overige 10% groeit op een bodem die uit silex bestaat. Het rendement bedraagt 55 hl per hectare.

wijn / spijs

Als aperitief, maar past ook perfect bij vis zoals kabeljauw of zalm versierd met een citroen-roomsaus. Deze wijn kan je ook serveren bij zeevruchten, salades met gevogelte, sushi, wit vlees en zelfs bij geitenkaas. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens