Castell del Remei

Castell del Remei - 1780 (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

DO Costers del Segre

Druivenrassen

60% Cabernet Sauvignon, 31% Garnatxa en 9% Merlot

Jaar

2015

Kleur

Intens helder kersenrood met granaatrode rand

houtopvoeding

De druiven die met de hand worden geplukt, worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt apart. De maceratie in inox kuipen neemt ongeveer een week in beslag en wordt gevolgd door een temperatuur gecontroleerde fermentatie, dit proces gebeurt op een vrij lage temperatuur. Hierna volgt een 18 maanden durende rijping in nieuwe eiken vaten van 225 liter. En tot slot rust de wijn nog 24 maanden op fles in de kelders van het domein. De productie van deze jaargang die enkel in de beste oogstjaren wordt gemaakt bedraagt slechts een 2,000 flessen.

neus

De complexe neus toont een zeer uitgebreid palet aan aroma's met rijp en intens zwart fruit, munt, balsamico, koffie, cacao, pikante kruiden en reflecties van het terroir.

smaak

In deze bewaarwijn vinden we prominente tannines die een boeiend samenspel aangaan met de fruitige zuren. De menthol en munt zorgen voor een frisse toets. Verder vinden we aroma's van koffie, balsamico, zwarte bessen, bosvruchten, discrete toetsen van rood fruit en impressies van de houtopvoeding.

wijngaard

De druiven komen van streng geselecteerde percelen. De Cabernet Sauvignon stokken zijn een 30 à 40 jaar oud, de overige stokken zijn zelfs 60 tot 100 jaar oud. Het rendement bedraagt 40 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede match bij een stoofpotje van wild en hamburger van gerijpt vlees. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens