Azienda Ca'Viola

Ca'Viola - Brichet

Type

rood

Appellatie

Barbera d'Alba DOC

Druivenrassen

100% Barbera

Jaar

2016

Kleur

Diep intens robijnrood

houtopvoeding

De fermentatie komt spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces neemt 15 dagen in beslag en is temperatuur-gecontroleerd. Hierna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in grote houten vaten. Hij wordt ongefilterd gebotteld. De jaarlijkse productie bedraagt zo’n 15,000 flessen.

neus

De neus toont rood en zwart fruit met bramen en wilde bosbessen. Hij bezit een mooie en grote kruidige component waarbij kaneel het meest in het oog springt.

smaak

Deze wijn toont zich stevig en rond. Vanaf de eerste aanzet zijn de zuren daar en ze blijven aanwezig tot in de afdronk. Ze presenteren zich zeer gelijkmatig en geven deze wijn een ongelooflijke balans en structuur waarin het fruit zich prachtig etaleert.

wijngaard

De Barbera druiven komen van verschillende percelen in Montelupo Albese die in totaal 2,4 hectare totaliseren. De 20 jaar oude stokken groeien op steile hellingen die Zuid en Zuidoost zijn georiënteerd, en dit op een 400 meter boven zeeniveau. Er staan zo’n 5,000 ranken per hectare die een opbrengst geven van 7 ton druiven per hectare. De bodem met een alkalische zuurtegraad bestaat uit zandsteen, leem en kalksteen, dit geeft een mozaïek aan kleuren met grijze, rode en geelachtige nuances.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede match bij kruidige tajinnes, pittige visgerechten en sappig varkensvlees.

Awards

James Suckling : 92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens