Azienda Ca'Viola

Ca'Viola - Caviot 2013 - magnum (ook verkrijgbaar in 300 cl)

Type

rood

Appellatie

Barolo DOCG

Druivenrassen

100% Nebbiolo

Jaar

2013

Kleur

Bruinrood met een heldere schittering

houtopvoeding

De fermentatie komt spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces neemt 15 dagen in beslag en is temperatuur-gecontroleerd. Hierna volgt een 10 à 15 dagen durende maceratie. Tot slot rijpt de wijn gedurende 24 maanden in grote houten vaten. Hij wordt ongefilterd gebotteld. De jaarlijkse productie bedraagt zo’n 3,500 flessen.

neus

De neus toont aroma’s van verse munt, Arabier spekken (karamel), rijpe drop, een heel mooie houtimpressie van de Slavonische eik, verse cacao en vooral overwegend rijp rood bosfruit (bosaardbeien, veenbessen, frambozen…). Deze zeer complexe en fijne neus komt na elke keer walsen anders over en geeft hierbij uiting van zijn groot potentieel.

smaak

De krachtige aanzet toont stevige en rijpe tannines. De zuren en het fruit lopen fluweelzacht binnen. Hierdoor bezit deze Barolo een zeer groot draagvlak waar we ontzettend veel materie in terugvinden. In het midden palet komen de kruidigheid van de vatlagering en het druivenras mooi opzetten. In de afdronk vinden we impressies van verse bloemen (Oost-Indische kers, boterbloem en verse pioenroos) die voor een soepele en ronde indruk zorgen.

wijngaard

De Nebbiolo druiven komen van verschillende percelen waarbij de oriëntering, bodemsamenstelling en hoogte sterk verschilt. De meeste wijngaarden liggen in het dorp Novello. Er staan zo’n 4,800 tot 5,000 ranken per hectare.

wijn / spijs

Serveer deze Barolo bij klein pluimwild, harde kazen, tarbot op de graat met boschampignons en paling in het groen.

Awards

Falstaff : 91/100
James Suckling : 92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens