Azienda Ca'Viola

Ca'Viola - Caviot 2014 (ook verkrijgbaar in magnum)

Type

rood

Appellatie

Barolo DOCG

Druivenrassen

100% Nebbiolo

Jaar

2014

Kleur

Bruinrood met een heldere schittering

houtopvoeding

De fermentatie komt spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces neemt 15 dagen in beslag en is temperatuur-gecontroleerd. Hierna volgt een 10 à 15 dagen durende maceratie. Tot slot rijpt de wijn gedurende 24 maanden in grote houten vaten. Hij wordt ongefilterd gebotteld. De jaarlijkse productie bedraagt zo’n 3,500 flessen.

neus

De frisse en elegante neus toont rode bessen, munt, balsamico en een discrete kruidigheid.

smaak

Deze wijn spreidt een grote structuur ten toon waarbij de zuren pas helemaal op het einde van het midden palet komen opzetten. We vinden er impressies van florale toetsen met viooltjes en gedroogde rozen in terug. Verder ook nog rood fruit waarbij vooral de frambozen in het oog springen.

wijngaard

De Nebbiolo druiven komen van verschillende percelen waarbij de oriëntering, bodemsamenstelling en hoogte sterk verschilt. De meeste wijngaarden liggen in het dorp Novello. Er staan zo’n 4,800 tot 5,000 ranken per hectare.

wijn / spijs

Serveer deze Barolo bij klein pluimwild, harde kazen, tarbot op de graat met boschampignons en paling in het groen.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens