Azienda Ca'Viola

Ca'Viola - Sottocastello di Novello (ook verkrijgbaar in magnum en 300 cl)

Type

rood

Appellatie

Barolo DOCG

Druivenrassen

100% Nebbiolo

Jaar

2013

Kleur

Robijnrood

houtopvoeding

Zo’n 25 à 30% van de trossen worden niet ontrist. De fermentatie komt spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces neemt 15 à 20 dagen in beslag en is temperatuur-gecontroleerd. Hierna volgt een 25 à 30 dagen durende maceratie. Tot slot rijpt de wijn gedurende 24 maanden in grote houten vaten, dit wordt gevolgd door een rijping van 12 maanden in betonnen kuipen. Hij wordt ongefilterd gebotteld. De jaarlijkse productie bedraagt zo’n 9,000 flessen.

neus

Zeer complexe neus die wel een zekere sereniteit over zich heeft. Hij toont zeer expressieve florale toetsen met rozen en viooltjes. Het rood fruit domineert maar er zijn wel wat hinten van zwart fruit op te merken.

smaak

Deze grote Barolo komt zacht en mooi versmolten over. Hij is perfect in balans met frisse en precieze zuren die vooral op het einde van het midden palet de aandacht opeisen. Het complexe rode fruit schittert in deze zeer lange wijn waarbij de onderliggende structuur steeds toont.

wijngaard

De Nebbiolo druiven komen van de 1,89 hectare grote Sottocastello di Novello wijngaard die aan de voet van het Castello di Novello ligt. Het perceel is Zuid/Zuidoostelijk georiënteerd en ligt 450 meter boven de zeespiegel. Er staan zo’n 5,000 stokken per hectare en die geven een rendement van 5,5 ton per hectare. De 15 jaar oude stokken groeien op een bodem van witgrijze mergel en klei, hoger op de heuvel vinden we meer zand en zandsteen en evolueert de kleur van donkergrijs naar geel richting de top.

Awards

Doctor Wine : 97/100
Gambero Rosso : Tre Bicchieri
Vitae : 4 ranken
James Suckling : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens