Azienda Ca'Viola

Ca'Viola - Vilot

Type

rood

Appellatie

Dolcetto d’Alba DOC

Druivenrassen

100% Dolcetto

Jaar

2017

Kleur

Intens en donker robijnrood met een paarse schijn

houtopvoeding

De fermentatie komt spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces neemt 10 dagen in beslag en is temperatuur-gecontroleerd. Hierna rijpt de wijn gedurende 8 à 10 maanden in inox cuves. Hij wordt ongefilterd gebotteld. De jaarlijkse productie bedraagt zo’n 20,000 flessen.

neus

In de neus domineert het rode fruit met voornamelijk aroma's van kers. Hij toont ook een grote florale toets met viooltjes en kruiden waarbij we een discrete pepertoets opmerken.

smaak

In de mond vinden we rood fruit met onder andere rode bessen. De prominent aanwezige aciditeit is mooi in balans met het frisse fruit. Het fruit is sowieso de dominante factor en het wordt gedragen door een goede onderliggende structuur.

wijngaard

De Dolcetto druiven komen van verschillende percelen in Montelupo Albese die in totaal 3,05 hectare totaliseren. De 20 jaar oude stokken groeien op steile hellingen die Zuid en Zuidwest zijn georiënteerd, en dit op een 400 meter boven zeeniveau. Er staan zo’n 5,000 ranken per hectare die een opbrengst geven van 7 ton druiven per hectare. De bodem met een alkalische zuurtegraad bestaat uit kalksteen, klei, mergel en zandsteen, dit geeft een mozaïek aan kleuren met grijze, rode en geelachtige nuances.

wijn / spijs

Deze wijn gaat heel goed samen met varkensvlees of een melklam met dragon.

Awards

James Suckling : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens