Château du Cèdre

Cèdre - Château du Cèdre

Type

rood

Appellatie

AOP Cahors

Druivenrassen

90% Malbec, 5% Tannat en 5% Merlot

Jaar

2015

Kleur

Heel donker en intens kersenrood

houtopvoeding

Na een selectie worden de trossen ontrist en worden de druiven gekneusd. De vinificatie neemt 30 tot 35 dagen in beslag waarbij de pigeage techniek wordt toegepast bij het begin van de alcoholische fermentatie. De temperatuur blijft hierbij onder de 28 °C. De malolactische fermentatie gebeurt in eiken vaten. De rijping duurt 22 maanden en dit voor 1/3 in nieuwe eiken vaten (Tronçais), 1/3 in eiken vaten die voor de 2e keer worden gebruikt en tot slot nog 1/3 in vaten die een 3e passage zien. De wijn gaat ongefilterd op fles.

smaak

Deze genereuze en vlezige wijn toont een complex palet met aroma’s van wilde bramen, pruimen, zure kersen, citroenzeste en kruiden. Een prachtige mineraliteit tilt deze wijn naar een hoger niveau.

wijngaard

De druiven komen van de hellingen van 'Bru' en dit van twee verschillende terroirs : 50% van de zogenaamde ‘Tran’, een kegelvormige helling met steenslag die uit kalk bestaat, de andere helft van de druiven komen van de hoog gelegen terrassen van Mindel die uit kiezelhoudende klei bestaat, deze rijke grond bevat veel grote ronde keien.

wijn / spijs

Deze wijn gaat goed samen met tartiflette van buikspek, lamszadel en pluimwild.

Awards

Wine Enthusiast : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens