Château du Cèdre

Cèdre - Extra Libre 12 Mois

Type

rood

Appellatie

AOP Cahors

Druivenrassen

95% Malbec en 5% Merlot

Jaar

2017

Kleur

Diep violet

houtopvoeding

Na de selectie worden de trossen ontrist. De vinificatie neemt 30 dagen in beslag. Bij het begin van de alcoholische fermentatie wordt de pigeage techniek toegepast. Hierbij wordt de temperatuur onder de 28 °C gehouden. De daaropvolgende malolactische fermentatie gebeurt in betonnen cuves. Tijdens al deze processen worden er geen sulfieten toegevoegd. De 12 maanden durende rijping neemt plaats in eiken vaten die voor de tweede en derde keer worden gebruikt.

neus

De neus toont een fris palet van rode en zwarte vruchten.

smaak

In de mond toont deze wijn zich rond en soepel waarbij het zachte fruit de hoofdrol opeist.

wijngaard

De druiven komen van de hellingen van 'Bru' en dit van twee verschillende terroirs : 50% van de zogenaamde ‘Tran’, een kegelvormige helling met steenslag die uit kalk bestaat, de andere helft van de druiven komen van de hoog gelegen terrassen van Mindel die uit kiezelhoudende klei bestaat, deze rijke grond bevat veel grote ronde keien.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens