Château du Cèdre

Cèdre - Le Cèdre

Type

rood

Appellatie

AOP Cahors

Druivenrassen

100% Malbec

Jaar

2014

Kleur

Intens donkerzwart met gekleurde tranen

houtopvoeding

De trossen worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. Hierna volgen de fermentatie en maceratie die samen 40 dagen duren. De alcoholische fermentatie gebeurt bij een temperatuur van 28 °C en bij het begin ervan wordt de pigeage techniek toegepast. De malolactische fermentatie neemt voor 80% plaats in nieuwe eiken vaten en voor 20% in eiken vaten van 1 jaar oud. De rijping die 24 maanden in beslag neemt gebeurt in eiken vaten volgens dezelfde verhoudingen als bij de malolactische.

neus

In de aanzet vinden we vanille, exotische toetsen, jeugdig rijp zwart en rood bosfruit en een frisse en verfijnde toets van ijzerkruid. Na walsen komen subtiele houttoetsen boven.

smaak

Deze zeer krachtige wijn heeft stevige tannines. De houtcomponent zit nu nog op de voorgrond, dit wordt gevolgd door een explosie van rood en zwart fruit en een ledertoets. De nodige jaren kelderrust zullen beloond worden.

wijngaard

De Malbec druiven komen van de hellingen van 'Bru' en dit van twee verschillende terroirs : 50% van de zogenaamde ‘Tran’, een kegelvormige helling met steenslag die uit kalk bestaat, de andere helft van de druiven komen van de hoog gelegen terrassen van Mindel die uit kiezelhoudende klei bestaat, deze rijke grond bevat veel grote ronde keien.

wijn / spijs

Deze wijn is een prachtige begeleider van wild, eend, gegrild rundvlees, rood vlees, everzwijn, hertenstoofpot, konijn met pruimen, cassoulet, foie gras...

Awards

Wine Enthusiast : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens