Celler de les Aus

Celler de les Aus - Cava Bruant Brut Nature

Type

cava

Appellatie

D.O. Cava

Druivenrassen

100% Pansa Blanca (Xarel·lo)

Jaar

2016

Kleur

Licht geel met een fijne pareling

houtopvoeding

Deze natuurlijke Cava die zonder toegevoegde sulfieten is gemaakt wordt enkel van perfect gezonde organisch geteelde druiven gemaakt. De basiswijn voor de Cava gaat op fles na de eerste, koude en spontane fermentatie. De tweede fermentatie neemt plaats in de fles, deze komt op gang door de aanwezige natuurlijke suikers. Hij rijpt tussen de 15 en 24 maanden. Er wordt geen enkel chemisch product toegevoegd tijdens het ganse vinificatie proces. De natuurlijke sulfietwaarde (door de fermentatie) zit op slechts 7 mg per liter, alle vloeistof die onder de 10 mg per liter blijft hoeft het label “bevat sulfieten” niet te vermelden van de EU en voldoet aan de kwalificatie “organische wijn”. Er worden geen suikers toegevoegd.

neus

De florale neus toont wit fruit (peer en groene appel) en aroma's van groene amandel, meer op de achtergrond vinden we subtiele toetsen van jute, hooi, zeewier en hazelnoot. Verder etaleert hij ook een prachtige minerale component.

smaak

In de mond proeven we fijne bubbels met een licht en fris palet. Het witte fruit en amandel uit de neus komen ook terug in de mond. Hij bezit een prachtige en mooi verweven aciditeit die van deze Cava een enorm frisse verschijning maakt.

wijngaard

De druiven komen van de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte die in terrassen is uitgewerkt. De percelen liggen tussen de 150 en 300 meter boven zeeniveau en zijn Zuidoost georiënteerd.

Awards

Wine & Spirits Magazine : 90/100
Decanter : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens