Celler de les Aus

Celler de les Aus - Maller

Type

cava

Appellatie

DO Cava

Druivenrassen

100% Macabeo

Jaar

2016

Kleur

Licht geel met een fijne pareling

houtopvoeding

Deze natuurlijke Cava die zonder toegevoegde sulfieten is gemaakt wordt enkel van perfect gezonde organisch geteelde druiven gemaakt. De basiswijn voor de Cava gaat op fles na de eerste, koude en spontane fermentatie. De tweede fermentatie neemt plaats in de fles, deze komt op gang door de aanwezige natuurlijke suikers. Hij rijpt tussen de 15 en 24 maanden. Er wordt geen enkel chemisch product toegevoegd tijdens het ganse vinificatie proces. De natuurlijke sulfietwaarde (door de fermentatie) zit op slechts 4 mg per liter, alle vloeistof die onder de 10 mg per liter blijft hoeft het label “bevat sulfieten” niet te vermelden van de EU en voldoet aan de kwalificatie “organische wijn”. Er worden geen suikers toegevoegd.

neus

De neus toont aroma's van citrus, peer en groene appel, verder ook nog toetsen van groene amandel met meer op de achtergrond subtiele toetsen van jute, hazelnoot en minerale impressies.

smaak

De levendige bubbels tonen aroma's van appel en peer, en dit met een uitgesproken aciditeit die deze Cava een frisse toets geeft. Bij de meer discrete toetsen vinden we noten en groene amandelen.

wijngaard

De druiven komen van de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte die in terrassen is uitgewerkt. De percelen liggen tussen de 150 en 300 meter boven zeeniveau en zijn Zuidoost georiënteerd. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens