Celler de les Aus

Celler de les Aus - Merla

Type

rood

Appellatie

DO Alella

Druivenrassen

100% Mataró (Monastrell)

Jaar

2017

Kleur

Kersenrood

houtopvoeding

Deze wijn wordt van organisch geteelde druiven gemaakt. De maceratie die aan 25 °C in houten vaten gebeurt neemt een 20-tal dagen in beslag. Hierna worden de druiven lichtjes geperst en gaat het sap terug in houten vaten waar de malolactische fermentatie gebeurt. Na 3 maanden rijping in die houten vaten wordt de wijn gebotteld. Tijdens al deze processen wordt er geen sulfiet toegevoegd.

neus

De neus biedt een mooie aromatische intensiteit waarin we zwarte bessen en zoethout vinden. Verder ook nog subtiele houttoetsen die een reflectie zijn van de vatlagering.

smaak

De prachtige aciditeit geeft deze wijn een grote fraîcheur. De soepele en goed gestructureerde tannines bezorgen deze wijn een mooie lengte waarin we aroma's van zwarte bessen en kruiden vinden.

wijngaard

De ranken groeien op de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte. De streng geselecteerde druiven komen van een Zuidoost georiënteerd perceel dat tussen de 150 m en 300 m hoogte ligt. In de wijngaard wordt op geen enkele manier met kunstmatige middelen ingegrepen.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij steak tartaar, lam, wild en kwartels.

Awards

Guia Penin : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens