Celler de les Aus

Celler de les Aus - Puput (37,5 cl)

Type

rood

Appellatie

DO Alella

Druivenrassen

100% Mataró (Monastrell)

Jaar

2016

Kleur

Karmijnrood

houtopvoeding

De druiven worden in een overrijpe toestand geplukt. Er wordt snel gestart met de alcoholische fermentatie om oxidatie tegen te gaan. De maceratie op schil, die maar liefst 7 maanden in beslag neemt, gebeurt in vaten van Franse eik. Na een lichte persing gaat de wijn op fles. Tijdens gans dit proces worden er geen sulfieten of andere producten toegevoegd. Hij bevat 150 gram per liter restsuiker.

neus

De neus toont aroma's van gekonfijt fruit waarbij vooral pruimen, vijgen en rozijntjes in het oog springen. Verder vinden we ook nog impressies van sinaasappelschil.

smaak

Tijdens het midden palet gaan de tannines, de zuren en de zoete component een boeiend interactie aan. Hij toont rijke aroma's van cacao, rijp zwart fruit en pruimen.

wijngaard

De ranken groeien op de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte. De streng geselecteerde druiven komen van een Zuidoostelijk georiënteerd perceel dat tussen de 150 m en 300 m hoogte ligt.

wijn / spijs

Hij gaat mooi samen met desserten op basis van fondant chocolade, tiramisu, kaascake, blauw-geaderde kazen en foie gras. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens