Celler de les Aus

Celler de les Aus - Tallarol

Type

wit

Appellatie

D.O. Alella

Druivenrassen

100% Pansa Blanca (Xarel·lo)

Jaar

2017

Kleur

Intens strogeel

houtopvoeding

Deze natuurlijke wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. Deze ondergaan een lichte persing bij aankomst in de wijnkelder. Het vrijgekomen sap ondergaat een spontane fermentatie die op gang komt door de inheemse gisten. Deze neemt plaats aan een lage temperatuur in amfora’s gemaakt uit de Sauló bodem en in eivormige tanks gemaakt uit klei, door de keuze van deze vorm krijg je een natuurlijke bâtonnage. De wijn ondergaat ook een malolactische fermentatie. Tijdens gans de vinificatie worden er geen sulfieten of andere chemische elementen toegevoegd. Ook tijdens de botteling wordt er geen sulfiet toegevoegd.

neus

De volumineuze neus toont aroma's van witte vruchten met peer en appel, groene amandelen, venkel, citrusvruchten en gist.

smaak

Deze wijn toont een mooi volume waarin we de witte vruchten, citrus en venkel vanuit de neus terugvinden. Deze frisse wijn bezit een mooie aciditeit en blijft steeds mooi in balans. Hij eindigt met een lange afdronk waarin we een hele delicate zouttoets terugvinden.

wijngaard

De ranken groeien op de typische Sauló-bodem : een zurige en zandige ondergrond met een laag kalksteen gehalte. De streng geselecteerde druiven komen van een Zuidoost georiënteerd perceel dat tussen de 150 m en 300 m hoogte ligt. In de wijngaard wordt op geen enkele manier met kunstmatige middelen ingegrepen.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren met vette zeevis, zalm, wok-gerechten, de Aziatische keuken en sushi. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens