Château d'Anglès - La Clape

Château d'Anglès - Classique Blanc

Type

wit

Appellatie

Languedoc La Clape

Druivenrassen

50% Bourboulenc, 30% Grenache Blanc, 10% Roussanne en 10% Marsanne

Jaar

2017

houtopvoeding

De druiven op de verschillende percelen worden enkel bij perfecte rijpheid geplukt en zo duurt de pluk een 2-tal maanden. In de wijnkelder gebeuren alle processen onder de invloed van de zwaartekracht, zonder het gebruik van pompen. De druiven worden traag geperst en de verschillende druivenrassen ondergaan een aparte vinificatie. Voor de temperatuur-gecontroleerde fermentatie ondergaat het sap een dubbele debourbage. Batonnage op droesem in betonnen cuves gedurende 4 à 5 maanden. De wijn ondergaat een natuurlijke stabilisatie, en de clarificatie gebeurt onder invloed van zwaartekracht.

wijngaard

De wijngaarden liggen in het massief van La Clape en bestaan uit verpulverde harde kalksteen met keien die reeds in Mioceen werden gevormd. Er heerst een droog en warm klimaat dat wel wat getemperd wordt door de invloeden van de Middellandse Zee. Op het einde van het seizoen rijpen de druiven traag door de relatief frisse nachten. Er worden geen insecticiden gebruikt. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn doet het goed als begeleider van stevige visgerechten, schaaldieren gemarineerd met Oosterse salades, oesters, gevogelte, wit vlees, lam en kaas. Je kan hem jong op zijn fruit degusteren of ook tot 8 à 10 jaar bewaren. Deze wijn serveer je best rond de 8 °C.

Awards

Guide Hachette : Coup de coeur 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens