Château d'Anglès - La Clape

Château d'Anglès - Classique Rosé

Type

rosé

Appellatie

Languedoc La Clape

Druivenrassen

40% Mourvèdre, 30% Cinsault en 30% Syrah

Jaar

2018

Kleur

Flamingo roze

houtopvoeding

De pluk van de verschillende percelen wordt in functie van het rijpingsproces bepaald. Na een selectie worden de trossen ontrist en ondergaan ze een directe persing. De processen in de wijnkelder verlopen via de zwaartekracht. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en verloopt aan 16 °C. De 3 maanden durende rijping op droesem gebeurt in betonnen cuves, hierbij wordt de bâtonnage techniek toegepast.

neus

De neus etaleert witte bloemen, citrus en verse kleine rode vruchten zoals kruisbessen en frambozen.

smaak

In de mond toont deze mooi uitgebalanceerde rosé een aantrekkelijke minerale component.

wijngaard

De wijngaarden liggen in het massief van La Clape en bestaan uit verpulverde harde kalksteen met keien die reeds in Mioceen werden gevormd. Er heerst een droog en warm klimaat dat wel wat getemperd wordt door de invloeden van de Middellandse Zee. Op het einde van het seizoen rijpen de druiven traag door de relatief frisse nachten. Er worden geen insecticiden en herbiciden gebruikt. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze rosé doet het uitstekend als aperitief maar is ook een mooie begeleider van grillades, zomerse salades, de Aziatische keuken, zalm en desserten op basis van rode vruchten. Je schenkt hem best rond de 8 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens