Château d'Anglès - La Clape

Château d'Anglès - Classique Rouge 2015

Type

rood

Appellatie

Languedoc La Clape

Druivenrassen

40% Syrah, 40% Grenache en 20% Mourvèdre

Jaar

2015

Kleur

Medium intens bruin-rood

houtopvoeding

De druiven op de verschillende percelen worden enkel bij perfecte rijpheid geplukt en zo duurt de pluk een 2-tal maanden. De druiven ondergaan een selectie bij aankomst op het wijnhuis. In de wijnkelder gebeuren alle processen onder de invloed van de zwaartekracht, zonder het gebruik van pompen. De lange maceratie neemt 30 dagen in beslag en dit om alle fijne aroma's in de uiteindelijke wijn te krijgen. Hierna rijpt de wijn gedurende 18 maanden in inox cuves. Hij ondergaat een natuurlijke stabilisatie en de clarificatie gebeurd door de zwaartekracht. De wijn wordt niet gefilterd.

neus

De frisse aanzet toont een fruitige en kruidige wijn die jong overkomt. Qua aroma's toont hij krokant rood fruit, coulis van rode vruchten, diepe rode bosvruchten, bosaardbei, een heel subtiele branderigheid van koffiebonen, menthol, eucalyptus, szechuan peper en komijn. Het frisse terroir komt tot uiting.

smaak

Zijn jeugdig karakter komt direct naar boven, maar deze soepele wijn is wel al volledig in balans en toont wat hij in zijn mars heeft, dit met een mooie kruidigheid met voornamelijk komijn, verder heeft hij ook een animale toets en toont hij impressies van kreupelhout. De tannines en vatlagering geven deze wijn een mooie ondersteuning.

wijngaard

De wijngaarden liggen in het massief van La Clape en bestaan uit verpulverde harde kalksteen met keien die reeds in Mioceen werden gevormd. Er heerst een droog en warm klimaat dat wel wat getemperd wordt door de invloeden van de Middellandse Zee. Op het einde van het seizoen rijpen de druiven traag door de relatief frisse nachten. Er worden geen insecticiden gebruikt. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een ideale begeleider van gegrild wit en rood vlees, lam, grillades, klein pluimwild, fijne charcuterie, kruidige visgerechten met bittere accenten, Italiaanse keuken en gerijpte kazen. Je serveert hem best aan 18°C. Deze wijn bewaart 8 tot 10 jaar, maar als je hem liever op zijn primair fruit degusteert doe je dat best binnen de 5 jaar.

Awards

Robert Parker : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens