Château d'Anglès - La Clape

Château d'Anglès - Classique Rouge 2016

Type

rood

Appellatie

Languedoc La Clape

Druivenrassen

40% Syrah, 40% Grenache en 20% Mourvèdre

Jaar

2016

houtopvoeding

De druiven op de verschillende percelen worden enkel bij perfecte rijpheid geplukt en zo duurt de pluk een 2-tal maanden. De druiven ondergaan een selectie bij aankomst op het wijnhuis. In de wijnkelder gebeuren alle processen onder de invloed van de zwaartekracht, zonder het gebruik van pompen. De lange maceratie neemt 30 dagen in beslag en dit om alle fijne aroma's in de uiteindelijke wijn te krijgen. Hierna rijpt de wijn gedurende 18 maanden in inox cuves. Hij ondergaat een natuurlijke stabilisatie en de clarificatie gebeurd door de zwaartekracht. De wijn wordt niet gefilterd.

wijngaard

De wijngaarden liggen in het massief van La Clape en bestaan uit verpulverde harde kalksteen met keien die reeds in Mioceen werden gevormd. Er heerst een droog en warm klimaat dat wel wat getemperd wordt door de invloeden van de Middellandse Zee. Op het einde van het seizoen rijpen de druiven traag door de relatief frisse nachten. Er worden geen insecticiden gebruikt. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een ideale begeleider van gegrild wit en rood vlees, lam, grillades, klein pluimwild, fijne charcuterie, kruidige visgerechten met bittere accenten, Italiaanse keuken en gerijpte kazen. Je serveert hem best aan 18°C. Deze wijn bewaart 8 tot 10 jaar, maar als je hem liever op zijn primair fruit degusteert doe je dat best binnen de 5 jaar.

Awards

Robert Parker : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens