Château d'Anglès - La Clape

Château d'Anglès - Grand Vin Blanc

Type

wit

Appellatie

Languedoc La Clape

Druivenrassen

40% Bourboulenc, 20% Grenache, 20% Roussanne en 20% Marsanne

Jaar

2016

Kleur

Helder licht geel-groen met gouden schakeringen

houtopvoeding

De handmatig geplukte druiven ondergaan een strenge selectie en ondergaan daarna een langzame pressing. De verschillende druivenrassen worden apart gevinifieerd. De fermentatie gebeurt op eiken vaten van 1 en 2 jaar oud, gevolg door een rijping van 5 à 6 maanden op droesem in barriques. De clarificatie gebeurt door de zwaartekracht. De wijn gaat hierna ongefilterd op fles.

neus

Rijke en complexe neus met aroma's van wit fruit, witte bloemen, zoete kruiden, amandelen en lichte honingtoetsen.

smaak

Volle, gestructureerde en romige witte wijn met een mooie intensiteit en een lange frisse afdronk.

wijngaard

De ranken groeien op een bodem van harde kalksteen in het massief van La Clape wat een warm en droog klimaat kent, dat wel getemperd wordt door de nabijheid van de Middellandse Zee. Tijdens het einde van de zomer kennen de druiven een tragere rijping doordat de nachten frisser worden. Sommige Bourboulenc en Grenache Blanc stokken zijn 80 jaar oud en geven maar een rendement van 15 tot 20 hl per hectare. Het gemiddelde rendement ligt net onder de 30 hl per hectare.

wijn / spijs

Ideaal bij de betere vissoorten of gevogelte met romige sauzen, kruidige gerechten met saffraan of curry en schitterend bij mooie kazen zoals Epoisses of Roquefort. Best vooraf decanteren en serveren bij 12°C.

Awards

Decanter : 95/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens