Château de Beaucastel

Château de Beaucastel - 2017 (en primeur) (ook verkrijgbaar in 37,5 - magnum en dubbele magnum)

Type

rood

Appellatie

Châteauneuf-du-Pape

Druivenrassen

zie 'wijngaard'

Jaar

2017

houtopvoeding

Elk druivenras wordt apart met de hand geplukt. De vinificatie van de Syrah en Mourvèdre gebeuren in conisch gevormde houten cuves. De overige variëteiten ondergaan hun vinificatie in kuipen van beton en geëmailleerde zandsteen. Na de malolactische fermentatie worden de verschillende druivenrassen geassembleerd. Tot slot rijpt de wijn gedurende 1 jaar in grote eiken vaten (foeders).

neus

De zuivere en fijn neus toont een breed spectrum met toetsen van kersen, zwarte bessen, kruiden en een delicate impressie van chocolade.

smaak

In de mond vinden we een perfect uitgebalanceerde wijn. De sappige en krokante aanzet gaat over in een rijk middendeel waarin we veel materie en een fluweelachtige textuur vinden. Zijn finesse en elegantie springen in het oog. Het complexe palet toont zwart en rood fruit, laurier, tijm, zoethout en prachtige florale expressies.

wijngaard

De 70 hectare grote wijngaard van Château de Beaucastel ligt aan de noordelijke kant van de appellatie, tussen Orange en Avignon. Hij bezit de typische bodem van de grootste Châteauneuf-du-Pape huizen met een onderlaag die uit klei en kalksteen bestaat met daar bovenop zand en klei met de typische ‘Galets Roulés’, grote ronde keien die een belangrijke rol spelen bij de warmte regeling : overdag nemen ze veel hitte op en die stralen ze dan ‘s nachts terug uit en geven zo bescherming aan de ontluikende ranken in het voorjaar. De wijngaarden die onderhevig zijn aan de Mistral wind worden reeds vanaf de jaren '60 biologisch bewerkt. De stokken zijn een halve eeuw oud. De zeer diverse samenstelling van deze Châteauneuf-du-Pape : 30% Mourvèdre, 30% Grenache, 15% Syrah, 10% Counoise, 5% Cinsault en kleinere hoeveelheden Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc en Rousanne. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens