Château de Beaucastel

Château de Beaucastel - Coudoulet 2015 (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Côtes du Rhône

Druivenrassen

20% Cinsault, 30% Grenache, 30% Mourvèdre en 20% Syrah

Jaar

2015

Kleur

Medium intens robijnrood

houtopvoeding

Elk druivenras wordt apart geplukt, en dit handmatig. Bij aankomst aan het wijnhuis worden de druiven kortstondig tot 80 °C verhit en daarna tot 20 °C gekoeld. De maceratie neemt 12 dagen in beslag en gebeurt in betonnen tanks, gevolgd door de persing. De verschillende variëteiten worden na de malolactische fermentatie geassembleerd. De wijn rijp gedurende 6 maanden in grote eiken vaten.

neus

Subtiele aanzet met een breed palet aan rood en zwart fruit, drop, zwarte bessen, eucalyptus en een weelderige florale toets.

smaak

De aanzet is stevig en sappig, hierbij valt eerst de bitterheid op die al snel wordt gevolgd door een vloedgolf van jong fruit, en dit met een mooie kruidigheid waarbij we subtiele kaneeltoetsen, zoethout en peper opmerken.

wijngaard

De druiven komen van de meest oostelijke gelegen percelen van Château de Beaucastel. De in totaal 30 hectare wijngaarden vallen onder de Côtes du Rhône apellatie. De bodem vindt zijn ontstaan in het Mioceen en is maritiem qua oorsprong. In de toplaag vinden we veel grote ronde kiezels die afkomstig zijn van diluviale alpiene afzettingen. Deze ‘Galets Roulés’ spelen een belangrijke rol bij de warmte regeling : overdag nemen ze veel hitte op en die stralen ze dan ‘s nachts terug uit en geven zo bescherming aan de ontluikende ranken in het voorjaar.

wijn / spijs

Deze wijn gaat goed samen met tataki van rundvlees en boeuf bourgignon met een rode wijnsaus.

Awards

Jeb Dunnuck : 91/100
Robert Parker : 91/100
Jancis Robinson : 17+/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens