Château de Beaucastel

Château de Beaucastel - Coudoulet 2017 (en primeur) (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Côtes du Rhône

Druivenrassen

40% Grenache, 30% Mourvèdre, 20% Syrah en 10% Cinsault

Jaar

2017

houtopvoeding

Elk druivenras wordt apart geplukt, en dit handmatig. Bij aankomst aan het wijnhuis worden de druiven kortstondig tot 80 °C verhit en daarna tot 20 °C gekoeld. De maceratie neemt 12 dagen in beslag en gebeurt in betonnen tanks, gevolgd door de persing. De verschillende variëteiten worden na de malolactische fermentatie geassembleerd. De wijn rijp gedurende 6 maanden in grote eiken vaten.

neus

De rijke en complexe neus toont frisse aroma's van rood en zwart fruit, tijm, rozemarijn, kreupelhout en eucalyptus.

smaak

De warme en rijke aanzet wordt geblust door een steeds aanwezige frisse kruidigheid. De tannines zijn fluweelachtig waarna het middenpalet overgaat in een lange afdronk.

wijngaard

De druiven komen van de meest oostelijke gelegen percelen van Château de Beaucastel. De in totaal 30 hectare wijngaarden vallen onder de Côtes du Rhône apellatie. De bodem uit zand- en kalksteen vindt zijn ontstaan in het Mioceen en is maritiem qua oorsprong. In de toplaag vinden we veel grote ronde kiezels die afkomstig zijn van diluviale alpiene afzettingen. Deze ‘Galets Roulés’ spelen een belangrijke rol bij de warmte regeling : overdag nemen ze veel hitte op en die stralen ze dan ‘s nachts terug uit en geven zo bescherming aan de ontluikende ranken in het voorjaar. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens