Château de Chamilly

Château de Chamilly - Côte Chalonnaise

Type

rood

Appellatie

Côte Chalonnaise

Druivenrassen

100% Pinot Noir

Jaar

2016

Kleur

Licht intens kersenrood met violet

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt, hierbij gebeurt al een eerste selectie. De druiven worden in kleine kratten naar de wijnkelder getransporteerd. De vinificatie neemt 12 dagen in beslag en deze begint met een koude maceratie van 3 à 5 dagen die gevolgd wordt door een temperatuur-gecontroleerde fermentatie. Hierbij wordt het sap overgepompt en wordt de pigeage techniek toegepast. Tot slot rijpt de wijn nog 18 maanden, waarvan 12 maanden in eiken vaten en 6 maanden in inox cuves. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

De zuivere en aromatische neus toont toetsen van veenbessen en verse aardbeien. Hij biedt de typische expressie van cassis die aan Pinot Noir doet denken. De neus is zeer gracieus, fijn en subtiel, en niet te uitbundig.

smaak

De lichte zuren en zachte tannines geven samen toch een vrij stevige indruk die onder andere door de druifbitters worden aangebracht. Hij bezit een heel compacte fruitstructuur die de wijn een mooie body en diepgang geven en dit levert een prachtig glas betaalbare Bourgogne op!

wijngaard

De druiven komen van een 7,5 hectare wijngaard met 40 tot 70 jaar oude stokken. Het perceel met een kalk en kleibodem ligt tussen de 310 en 370 meter en is zuidoostelijk georiënteerd. Het rendement bedraagt 45 hl per hectare. De jaarlijkse productie is zo'n 45,000 flessen.

wijn / spijs

Deze wijn combineer je best met salades, pasta's en varkensvlees. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens