Château de Chamilly

Château de Chamilly - Les Burnins

Type

wit

Appellatie

Montagny 1e Cru

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2016

Kleur

Goudgeel met een mooie schittering

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine boxen naar het wijnhuis getransporteerd. Na de persing ondergaan de druiven een debourbage van 12 à 24 uren. De fermentatie die op gang komt door het gebruik van inheemse gisten neemt plaats in eiken vaten van 228 liter. Doordat dit proces in kleine vaten gebeurt loopt de temperatuur niet op. Dit proces stopt op een natuurlijke wijze. Hierna volgt een 12 maanden durende rijping in Bourguignon vaten van 228 liter. Dit wordt gevolgd door de assemblage en een verdere rijping van 3 à 4 maanden in inox cuves. De wijn wordt gefilterd vooraleer hij op fles gaat.

neus

Prachtig geconcentreerd met mooie aroma's van rijp vers wit fruit (mirabel en perzik), exotisch fruit en lichte vanille toetsen.

smaak

Zacht van smaak met mooie minerale toetsen. Heerlijke lange en intense afdronk.

wijngaard

Deze wijn ontleed zijn naam aan de Cluny benedictijnen die in hun handgeweven kledij de wijnpercelen bewerkten. De kleine wijngaard van 1,67 hectare ligt op een hoogte van 290 à 310 meter. De bodem bestaat uit klei en kalk en de oriëntatie is Zuid. De 40 jaar oude stokken geven een vrij hoog rendement van 50 hl per hectare en dit geeft een productie van ongeveer 11.000 flessen.

wijn / spijs

Je kan deze wijn bij de betere vissoorten (zoals zalm) in romige sauzen, wit vlees, gevogelte en kreeftgerechten serveren. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens