Château de Chamilly

Château de Chamilly - Les Puillets

Type

rood

Appellatie

Mercurey Premier Cru

Druivenrassen

100% Pinot Noir

Jaar

2017

Kleur

Medium intens robijnrood met een lichte rand van violet

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan hierbij een strenge selectie. Het transport gebeurt in kleine kratten. In de wijnkelder ondergaan de druiven een combinatie van een maceratie en een koude pre-fermentatie gedurende 5 à 7 dagen. Dit wordt gevolgd door de eigenlijke fermentatie in betonnen kuipen die temperatuur-gecontroleerd is. Dit proces neemt 19 dagen in beslag. Hierbij wordt de pigeage techniek toegepast en wordt het sap regelmatig overgepompt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten van 228 liter, waarvan 20% nieuwe vaten. Dit wordt gevolgd door een laatste rijping van 6 maanden in inox cuves. Deze wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

De frisse neus toont krokant fruit met kersen, geplette frambozen, rode bessen en een heel subtiele hint van cassis na walsen. Verder toont hij ook een heel lichte gerookte toets.

smaak

In de mond vinden we een wijn met veel fraîcheur die puur rood en zwart fruit exprimeert. In het midden palet vallen de fluweelzachte tannines op en vinden we kruidige impressies en zoethout. Deze wijn bezit een mooie structuur met fruitige zuren die perfect in balans zijn.

wijngaard

De druiven komen van een klein perceel dat slechts 1,25 hectare meet. De bodem van deze 300 meter hoog gelegen wijngaard bestaat uit een fijne structuur van klei en kalksteen. De 50 jaar oude stokken genieten van een Oost/Zuidoost ligging en geven een rendement van 42 hl per hectare. De jaarlijkse productie bedraagt een 7,000 flessen.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van eendenborst met een groene pepersaus en karaktervolle kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens