Château de La Dauphine

Château de La Dauphine

Type

rood

Appellatie

Fronsac

Druivenrassen

90% Merlot en 10% Cabernet Franc

Jaar

2016

houtopvoeding

De druiven die manueel worden geplukt ondergaan een dubbele selectie. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en neemt plaats in betonnen cuves aan 28 °C. De daaropvolgende malolactische fermentatie neemt voor 30% plaats in barriques. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten waarvan jaarlijks 1/3 wordt vernieuwd.

wijngaard

De druiven komen van hun 40 hectare grote wijngaard die als een lappendeken is uitgespreid in een soort van amfitheater waarbij er zo’n 60 meter hoogteverschil is tussen de laagste en hoogste percelen. Het terroir is met zijn 14 verschillende bodemtypes zeer gevarieerd. We kunnen ze wel min of meer in drie grote groepen onderscheiden : een plateau met de vaak voorkomende mix van klei en kalksteen op een ondergrond van kalksteen. Op de hellingen vind je opnieuw klei en kalksteen maar deze keer bovenop een dunne laag molasse. En ten slotte vind je op de lager gelegen percelen een mengeling van klei, leem en zand op een ondergrond van klei. De stokken zijn zo'n 26 jaar oud en geven een rendement van 31 hl per hectare. Om het rendement onder controle te houden gebeurt een groene pluk. Er staan 6,600 stokken per hectare. Sinds 2015 wordt de wijngaard op biologische wijze gecultiveerd.

Awards

Jeff Leve : 92/100
Wine Enthusiast : 91/100



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens