Château Gassier

Château Gassier - Le Pas du Moine

Type

rosé

Appellatie

Côtes de Provence Sainte Victoire AOP

Druivenrassen

Grenache, Syrah, Cinsault, Rolle en Cabernet Sauvignon

Jaar

2017

Kleur

Lychee met paarse reflecties

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden 's nachts en bij zonsopgang geplukt en dit om ongewenste oxidatie tegen te gaan. De druiven ondergaan direct bij aankomst op het domein een koude persing gevolgd door de débourbage. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie gebeurt in betonnen kuipen. Deze start aan 14 °C en eindigt aan 18 °C. De soutirage (overhevelen) techniek wordt toegepast.

neus

De intense neus toont florale impressies en exotisch fruit.

smaak

Deze frisse en ronde rosé speelt op citrus en pompelmoes in het midden palet.

wijngaard

Château Gassier heeft 40 hectare wijngaarden die op de flanken van de berg Sainte-Victoire liggen. Het terrein bestaat deels uit door erosie aangevoerde elementen van hoger op de berg, in de steenachtige bodem vinden we kalk, klei en zand. De naam van deze cuvée vindt zijn oorsprong in een gelijknamig kronkelend bergpad op de zuidflank van de berg. Het rendement bedraagt 50 hl per hectare. Sinds 2016 bezit dit wijnhuis een certificaat van biologische wijnbouw.

wijn / spijs

Deze rosé is een perfecte combinatie met de Mediterraanse en Aziatische keuken. Hij kan ook als aperitief genuttigd worden. Serveer hem tussen de 8 en 10 °C.

Awards

Wine Enthousiast : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens