Château Gassier

Château Gassier - Le Pas du Moine (magnum)

Type

rosé

Appellatie

Côtes de Provence Sainte Victoire AOP

Druivenrassen

34% Syrah, 33% Grenache, 16% Cinsault, 12% Rolle en 5% Ugni Blanc

Jaar

2016

Kleur

Helder roze met reflecties van lychee

houtopvoeding

De druiven worden bij zonsopgang geplukt en dit om ongewenste oxidatie tegen te gaan. De druiven ondergaan direct bij aankomst op het domein een koude persing gevolgd door de débourbage. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie gebeurt in betonnen kuipen en dit tussen de 14 °C en 18 °C. De soutirage (overhevelen) techniek wordt toegepast.

neus

De intense neus toont aroma's van buxus, zwarte bessen, lychee, passievrucht, mango, roze pompelmoes, rode bessen, wilde verse aardbeien en kruidige toetsen.

smaak

Deze frisse rosé heeft een goede balans tussen de alcohol en de aciditeit. Hij toont een zeer fijne mineraliteit, alsook aroma’s van grapefruit.

wijngaard

Château Gassier heeft 40 hectare wijngaarden die op de flanken van de berg Sainte-Victoire liggen. Het terrein bestaat deels uit door erosie aangevoerde elementen van hoger op de berg, in de steenachtige bodem vinden we kalk, klei en zand. De naam van deze cuvée vindt zijn oorsprong in een gelijknamig kronkelend bergpad op de zuidflank van de berg. Het domein zit in de laatste fase van een conversie naar biologische wijnbouw.

wijn / spijs

Deze rosé gaat goed samen met de Aziatische keuken zoals tonijn tataki en sushi, maar is ook een goede begeleider van foie gras.

Awards

Wine Enthousiast : 91/100
Antiono Galloni : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens